reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

moj tata jest juz po operacji w najlepszym wypadku straci tylko jeden palec u reki ten najmniejszy a w najgorszym cała reke trzeba niestety czekac

mam nadzieje ze wreszcie Pawełka przebada jakis kompetentny lekarz ... tyle lekow i nic
a dla dzielnej mamy !! trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczyło

reklama
megi no to zycze z calego serca dla taty zdrowka i zeby skonczylo sie najlepiej jak sie da, dzieki za wsparcie

my trafilismy do lekarza i oczywiscie ten antybiotyk byl psu ba bude, to jednak wysypka alergiczna, lekarz powiedzial ze prawdopodbnie bez alergologa sie nie obejdzie ale jak na razie dal clemastin i elocom na to zeby wysypka w koncu ustapila, dostalismy tez recepte na czopki silniejsze, gdyby te leki nie pomogly, a jesli nie pomoga to wtedy on nam juz nie poradzi, tylko alergolog, na nfz pewnie dluuuugo sie czeka,w pon bede dzwonic,
aha i mozliwosc jest ze wysypka jest z powodu jakis pasozytow, wskazuja tez na to podkrazone oczka pawelka, co zauwazyl tata, w kazdym razie przebadac mamy tez kal, pod wzgledem pasozytow i lamblii, i to by bylo tyle, leki kupione, od dzis leczymy,w ciagu tyg powinna byc poprawa:tak:

k_aralajna, uderz jednoczesnie do alergologa i dermatologa. Do dermatologa przypuszczalnie termin bedziesz miala szybciej. Chociaz... na skierowaniu do alergologa pediatra powinien wpisac, ze pilne (Ty przy umawianiu wizyty tez mow, ze sprawa pilna). Tak mi wlasnie nie pasowalo z tym liszajem... Jednak dobrze myslalam :-)
Oby jednak to co dostalas pomoglo.

A mnie gniecie moj maly Gnieciuch noga w zoladek... I albo mi przez to niedobrze albo- jak poluzuje ucisk, to zaraz sie robie glodna... Przeciez ja nie moge az tyle jesc, bo sie w drzwi nie zmieszcze i w kurtce nie dopne :-( Juz sie ledwo dopinam.

nie dostalismy skierowania do alergologa, nie wiedzialam ze trzeba...
wiec widzisz, musze u mnie poprosic w przychodni?

a co do jedzenia, jedz!:-) ja jadlam, przytylam 25kg bylam w szoku a teraz sladu juz nie ma, potem sobie juz nie podjesz;-)

Jak nie dostalas, to chyba nie trzeba. Przyznam sie, ze nie wiem... Do dermatologa na pewno nie trzeba, ale z alergologiem, to nie wiem... Wydawalo mi sie, ze tak. Zadzwon do przychodni i zapytaj czy potrzebujesz skierowanie.

Mi do 25 baaardzo daleko ;-) U mnie w zaokragleniu 10kg jak na razie. Zobaczymy co bedzie dalej. Na razie tyje "ksiazkowo", czyli pomalutku i stopniowo. Bez skokow czy spadkow wagi.

Czesc kobietki kochane.
Nie było mnie bo wszyscy coś ode mnie naokoło chcą a dzisiaj jeszcze urodziny i wprosili mi sie goście:/

karalajna.. elocom to silna masc sterydowa, ale bardzo skuteczna. Do dermatologa nie trzeba skierowania i czeka sie bardzo krotko, kochana powiem Ci tylko ze u nas tutaj to ciężko o dobrego dermatologa, ja sama jezdze do Katowic na Raciborską , tam przyjmuje lekarz Jacek Neczyperowicz, pracuje na klinice Dermatologicznej do niego sie czeka na wizyte min tydzien, ale jest mega dobry !
Madie .. 10 kg ? ło jezu zazdroszcze Ci .. ja z Amelka przytyłam 32 kg.. zrzuciłam po 7 miesiącach, a z Laurą przytyłam 22 kg i zrzucam nadal :p:p:p

Skutecznosc elocomu potwierdzam, sama stosowalam przy pierwszych "doroslych" problemach z AZS. Pimafucort tez jest dobry (i niestety drogi), ale slabszy i stosuje sie go na delikatniejsze partie ciala np twarz.

wavejka, najlepszego dla solenizanta/ki.
Balam sie tego tycia, bo moja mama tez dosc duzo przytyla w obu ciazach. Ale mnie to jakos ladnie ominelo. Brzucha duzego nie mam, sama nie wiem gdzie te 10kg sie upchalo. Ostatnio spotkalam sie ze znajoma, z ktora sie nie widzialam kawal czasu i zapytala gdzie ja ta ciaze nosze, bo w ogole nie widac. No... widac, lekko zaokraglony brzusio pod kurtka :-)

dzien dobry!:-)
to fajnie ze ta masc skuteczna, to czekamy na efekty...

co do tycia najwiecej przytylam w ostanim miesiacu ciazy he he:-D, zalamka totalna,a jeszcze rodzilam po terminie,
za to dalam rade i zrzucilam wszystko, wiec naprawde nie ma co sie martwic,
inna sprawa ze im mniej przytyjesz, tym mniej do gubienia:-D

wavejka sto lat!!

A no to wiadomo, ze im mniej tluszczyku mnie obrosnie tym mnie do spalenia potem. Tak obserwujac swoje cialo, to po porodzie powinno mi zostac ok 2-3kg (uda, biodra, "boczki"). Cialka co prawda nie potrzebuje, ale te kg (na wadze) moglyby zostac. W koncu moglabym oddawac krew razem z mezem.

reklama
u nas juz spokoj, pawelek zasnal, pewnie clemastin tez swoje robi, poza tym 3-godzinny spacer na wsi w parku, wsrod bieli, mi tylko buty nieco przemokly;-), ale bylo swietnie, zostaje na tydz to sie wychodze...

milego wieczorku!:tak: ja chyba sobie piwko strzele, jakos tak mam smaka:-)

Do góry