reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SMS-y i WIADOMOSCI - gorąca linia czerwcówek !!!!

Wiadomość poranna od ewus:
"Na razie odeszło ale łapie na wieczór, więc zobaczymy... mam nadzieję że przetrzymamy jeszcze.."

reklama
Kolejny sms od ewus:
" Ja po USG:) nadal są chłopcami:) jeden 1600. drugi 1500 i jeśli dziś nie będę miała skurczy i badania będą ok to jest szansa że na majowy weekend puszczą mnie do domu:)"

Więc wiadomości trochę lepsze... niepokoi mnie tylko to że chłopcy są tacy mali:-( Lepiej żeby sobie jeszcze w brzuszku posiedzieli.

Dostałam wiadomość od Zdec do której znowu napisała nasza Ewus, oto treść tej wiadomości:

"jestem w szpitalu wojewódzkim. skurcze przekraczały już ponad 100! były regularne. Dostałam coś bardzo silnego na likwidowanie ich.. Chłopcy dostali już sterydy.."

Kurcze, czyli nie wesoło, oby chłopcy jeszcze w brzuszku posiedzieli!

Jeszcze jeden wczorajszy sms od ewus:

"Już nie daję rady.... dają mi tak silną kroplówkę że aż cała telepie a serce wyskakuje.... i tak przez 24h.... dopiero jutro jak nie będzie skurczy odstawią.... koszmar"

Zapytałam ewus jak tam dzisiaj, odpisała:

" Dalej bez przerwy leci ta kroplówka od której wyskakuje mi serce i telepie, bo cały czas pisze skurcze i nie mogą nawet tak silnymi lekami zbić..."

napisłam do Lencji z zapytaniem co u niej i jak opiekaw szpitalu.napisałam że wszystkie trzymamy kciuki i ją pozdrawiamy,to sms z odpowiedzią:

"Kochana, na opiekę nie mogę narzekać, miałam już 2razy ktg, dziś usg i pobrany wymaz, cisnienie wczoraj opołudniu i wieczorem dobre, dzi s jeszcze czekam na pomiar jeżeli będzie utrzymywało się dobre to w poniedziałek mnie wypuszczą:)dziękuję za troskę i pozdrawiam Was wszystkie mocno!"

Lencja w kolejnym smsie napisała że dziś ciśnienie ma na granicy normy:(
napisałam że jeszcze nic straconego i może wyjdzie w poniedziałek...

Ewus się odezwała więc jest dobrze. Oto sms od niej:
"Obijamy się dalej:) zaciskam nogi i trzymam, w przyszłym tygodniu mają zrobić USG, a narazie leżę... a co na forum? ktoś się rozpakował?"
Odpisałam jej że wszystkie trzymamy za nią kciuki i wszystkie dzielnie siedzimy w dwupackach:)

Dostałam przed chwilką sms od ewus:
" Hej. co u Was? Dalej się trzymamy zapakowane?!:) my leżymy cały czas w szpitalu:( może jutro jak będzie ok to wypuszczą...."

Odpisałam jej że dzielnie się trzymamy i oby ona też jak najdłużej w trzypaku się trzymała:) Chociaż u nas już coś powoli zaczyna się dziać.

reklama
Dostałam smsa od Mamy_Mikołaja:
"Znowu jestem bez neta od kilku dni i nie wiem co słychać na BB, są już jakieś dzieci urodzone? U nas ok po wizycie, do 7 czerwca muszę urodzić. Na razie mam takie boleści, że ledwo żyje, ale takie uroki. Pozdrowienia dla mam z forum".
Odpisałam jej, że mamy pierwszą rozpakowaną:-D i że my tez pozdrawiamy:-D

Do góry