reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

smoczek

pomocy jaki wybrac smoczek dla bobaska ????????????????jakiej firmy???????dodam ze z nuka sie nie sprawdzil:no:

reklama
Justynka a moze chodzi o numer smoczka mój smyk niexhciał pic z butli i w końcu dalismy Avent 6+ i traz ciagnie az miło. na poczatek spróbuj dac herbatki koperkowej jest smaczna i moze zachecic

mam pytanko moj 2 mies synek nie chce chycic sie smoka:no: a czasem chce go nim zajac zeby tyle nie wisial mi na piersi i mial juz dluzsze przerwy bo on tylko cyca i tak sobie cycka a jak go odstawiam to placz smoczki mialam z nuka i awanta i ztej najlepiej lapie a moze sa lepsze ????????????? a zauwazylam ze koncowka musi byc kragla bo sciety smok nie sprawdza sie:tak::sorry2::confused:

Mój maluszek ma smoka Tommee Tippee. Ma okrągłą końcówkę i (podobno) kształtem i sposobem ssania przypomina brodawkę, co ma zapobiegać zaburzaniu odruchu ssania. Jest jednak dosyć długi i na początku trudno bylo małemu się do niego przekonać. Nauczył się ssać na NUK, a potem dałam mu ten.

hej,
my używamy smoczka NUBY są okrągłe i ze sciętą końcówką (tzw. ortodonytczne) nuby też imitują naturalne ssanie jak z piersi,
mały go ssie ale trzeba mu go przytrzymać bo tak to mu wypada, ale to lepsze niż ciągłe wiszenie na cycu ;-)

reklama
witam wszystkie mamusie,
ja jestem w 34tygodniu ciąży, jesteśmy właśnie na etapie dokompletowania wyprawki, dlatego zwracam się do Was z pytaniem, jako ze macie już swoje pociechy i możecie się wypowiedzieć na ten temat...
chodzi o kupno smoczka i butelki dla noworodka. Wiem, że są smoczki silikonowe, kauczukowe, z okrągłym zakończeniem i ściętym... poradźcie, jaki smoczek wybrać?? mówi się ze przez pierwsze 6tygodni nie podaje się w ogóle smoczka, ale chce mieć już w zapasie...
no i druga sprawa - butelka do karmienia. Z tym jest jeszcze gorzej! ja bym wzięła tą, która najbardziej mi się spodoba... i dopasować do niej smoka... koszmar! pomóżcie! jakie kryteria bierze się pod uwagę??

Do góry