reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

mysia hjehje no nieźle wyedukowany już Twój synek a pomysł Twojego taty niezły hihi...

Gosiu Emilka jest świetna :-):-D A zwłaszcza tajej przyśpiewka :-D:rofl2::-D

Milenka też mi często mówi kocham Cię mamusiu, ślicznie dzisiaj wyglądasz itd... ale dzisiaj aż mi szczena opadła, nie wiem skąd taki tekst, pewnie z jakiejś bajki?. Siedzimy sobie i oglądamy film o dinozaurach, przytulam się do niej co chwilkę a ona mi w pewnej chwili:
- Odejdź stąd małpo jedna, chcę dalej oglądać sama! :szok:

A druga sytuacja dzisiaj. zrobiłam piszingera pod wieczór, Milenka dostała kawałek ale wiedziała, że więcej nie można bo zaraz będzie mleczko. Szykuję jej mleczko a ta wpada o kuchni:
- Mamo, czy to jest kuchnia? Haha zaskoczyłam Cie tym pytaniem!
Ja w śmiech a ona buch! Chwyciła kawałek piszingera i z głośnym śmiechem w nogi! :rofl2:

reklama
Milenka:-D:szok::-D:-D ta to ma teksty no:-D

przyśpiewka Emilki:szok::szok::-D:-D no ładnie ładnie:-D

u nas w sobote goscie, i zanim przyszli mówię do Hhbka który bardzo lubi robic siusiu w ogrodzie, że jak sa goście to zadnego siusiania w ogrodzie tylko idziemy do ubikacji, a on mi na to "a czemu?" (zaczęło sie i u nas takie pytanie w kółko:sorry2::-D) a ja mu tłumacze, że nie wszyscy musząogladać jego siusiaka, ze tylko mama, tata i babcia, no i dziadek. I ok, niby załapał. Sa goście Hubek woła siusiu idę z nim do ubikacji a on na cały głos woła: "Ciocia chodź zobaczysz mojego siusiaka!!!!":sorry2::szok::-D

No Milenka nieźle Cię przechytrzyła Joasiek :-D

A Hubek :szok::-D normalnie tekścior miesiąca z tym siusiakiem :-D:-D:-D

Co do przyśpiewek to Oli też wczoraj siedzi sobie na kibelku i śpiewa:
- Siku, kupa, siku, kupa, siku, kupa itd

Wybraliśmy się dziś znów do Family Parku, ale niestety pocałowaliśmy klamkę, bo od dziś jest tam remont. Oli nie mogła zrozumieć tego oczywiście i rozpłakała się a potem nas pochlipując całą powrotną drogę samochodem męczyła:
- Dlaczego nie mogę się bawić w Fordonie :confused: (tak Oli nazywa Family Park, bo w takiej dzielnicy się on znajduje)
Tomek jej odpowiedział:
- Bo jest zamknięte.
- A dlaczego jest zamknięte?
- Bo jest remont.
- A dlaczego jest remont?
- Bo dzieci popsuły zabawki i teraz trzeba je teraz naprawić.
- A dlaczego dzieci zepsuły zabawki?
Tomek już miał dość odpowiadania na pytanie dlaczego? próbował skierować Oliwki myślenie na inne tory:
- A jak Oliwko myślisz, dlaczego dzieci zepsuły zabawki?
Oli najpierw odpwiedziała:
- Nie wiem.
A potem widać było po minie, że ją olśniło i powiedziała:
- Już wiem! Bo dzieci są głupie!
:szok::-D

reklama
hehe Oliwka jest dobra z tymi pytaniami :-D

Emilka teraz ma szał na kolory wiec np mówi mi "mama wstawaj jest 7 godzina...pomarańczowa!"

albo sie mnie pyta jaki kolor lubię potem się pyta jaki lubi tata ,babcia, dziadek, wuja ciocia itd ... też jest to męczące :sorry2:

Do góry