reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Dzięki Dziewczyny:tak: Mimo, że prawie nic nie mówi to dużo pyta too to? zn. co to? Książeczki, gazety czyta po swojemu. Przez telefon też rozmawia po swojemu:-p Raczej nie mówię za niego i staram się pilnować pod tym względem:tak: Bardzo możliwe, że kontakt dziecka z większą ilością osób zachęca go do mówienia. U nas to jest tak, że jesteśmy tylko my (ja i mąż) w głównej mierze:sorry2: Kontakt ma z dziećmi sąsiadów, które mówią po angielsku tylko i wyłącznie, więc to pewnie też ma spory wpływ. No nic zostaje mi czekać i zachęcać go... cieszę sie, bo i tak co jakiś czas pojawia się jakieś nowe słówko:tak:

nie ma sie co przejmować Wolfia na każdego przyjdzie czas, ale tez jestem zaskoczona ze takie małe dzieciaki potrafia juz żartować.

Moja Zosia tez sie dopiero teraz rozgadała, ale daleko jej jest do tych zartownisiów ;);-)

reklama
wolfa Weronika tez jeszcze bardzo mało mowi ale pediatra powiedziała ze w szystko w porzadku ze do ukonczenia 4 lat ma czas

Dokładnie, martwić się należy, jak dziecko nie chce mówić lub mówi bardzo mało powyżej 3 roku życia, wcześniej nie ma co.

A wracając do tematu wątku:
Oli dziś oderwała mi końcówkę rączki od parasola, który suszył się po porannym spacerze z psem. Próbowała ją z powrotem wcisnąć. Nie dała sobie rady, więc wpadła na pomysł, że ją przykręci (skąd jej to przyszło do głowy?!), bo przybiegła do Tomka i powiedziała:
- Pokaż jakiś śrubek.

Oli jaka bystra. :tak:Moze napatrzyla sie jak w trakcie remontu w domu, ktos chcial srubokret i pozniej nim wkrecal??

Wracamy z ZOO(większą grupą-siora,szwagier,rodzice..) i przypominamy zwierzątka.Kubuś zgaduje
Ja"Kubuś a co za zwierzątko miało takie duuuuże uszy?"
Kuba po namyśle"wujek":-D

Kuba jeżdziłna kucyku,kucyk sie zatrzymał,a mały woła "mamunia konik sie zepsuł"

wracamy z zoo(większą grupą-siora,szwagier,rodzice..) i przypominamy zwierzątka.kubuś zgaduje
ja"kubuś a co za zwierzątko miało takie duuuuże uszy?"
kuba po namyśle"wujek":-d

kuba jeżdziłna kucyku,kucyk sie zatrzymał,a mały woła "mamunia konik sie zepsuł"

:-d:-d:-d:-d:-d

Kuba to ma super teksty:-D:-D

wczoraj w wempiku idziemu miedzy regałami i mijamy chłopaka słusznej postury i z dużym nawet brzuszkiem a moje dziecie na cały głos: "To jest taki pan gruby wiesz mamusia? Gruby pan taki.":zawstydzona/y: myslałam, że pekne ze smiechu, ale sie powstrzymałam i nie skomentowałam...

reklama
Do góry