reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

reklama
Ostatnio znowu mnie cora zaskoczyla.Zaczela wolac "miati". nie mialam bladego pojecia o co chodzilo :zawstydzona/y: okazalo sie, ze na syropy wola "miodzik", a, ze wypowiedziec nie umie wola "miati" :-p

Oli codziennie w kąpieli najpierw się bawi zamkiem, który dostała na Mikołaja, a potem dopiero ją myję ja albo Tomek. Dziś po chyba 15 minutach siedzenia w wannie, zaczęłam jej wodą włosy polewać, mówiąc: "no, zabieramy się za mycie" a Oli spojrzała na mnie śmiesznie marszcząc nos i powiedziała błagalnym tonem:
"Mamuś, ecie cem bawić..."

Ostatnia edycja:
siedzi własnie przed tv disney channel i bajka
kaza klepac raczkami o kolanka i podniesc wysoko rece mówiec odpalamy
młoda przed tv i mowi
klepklep ..lamy tzn odpalamy:-D:-D

Hihi wątek się rozkręca widzę :-)
Dzieńdoberek :blink:
Milenka ostatnio spała jedną nockę u mojej mamy, jak już poszła spać to na klatce schodowej zrobiło się głośno i młoda się obudziła. I zaczęła krzyczeć:
"Ojaboga (czyli: olaboga) Co to było? Co sie dzieje? Nie mam pojęcia co sie dzieje!!!" :-D

Rozmowa z babcią
B"Kubuś był Mikołaj wczoraj?"
K"Tak"
B"A co Mikołaj Ci dał?"
K"Cześć!":-D

Kubuś dobry :-D:-D:-D

Dzisiejsze popołudnie spędzaliśmy u teściów, bo zaprosili nas na obiad. I Oli jedząc u nich czekoladkę, usmarowała sobie przez przypadek nią rękaw, czego nawet nie zauważyła. Potem ja wyszłam z psem na spacer, a jak wróciłam, to Oliwka zaczęła gonić psa, łapiąc go za ogon.
Babcia zażartowała: Oliwko, nie łap psa za ogon, on właśnie robił kupkę na dworzu, fuj!
Po jakimś czasie teściowa zauważyła Oliwki rękaw usmarowany czekoladą, pokazała jej i mówi: Ojej, od czego tak się pobrudziłaś??
A Oli popatrzyła zdziwiona na ten rękaw, zaczęła się zastanawiać i odpowiedziała: od kupy!

reklama
Do góry