A
aga4444
Gość
ogórki kiszone do słoika
na 1L wody dwie łyżki soli kamiennej- gotujemy
do słoika dajemy czosnek chrzan koper (lub przyprawę do kiszenia ogórków) no i oczywiście ogórki które wcześniej myjemy obcinamy końce i nakłuwamy nożem, no i zalewamy gorącą bądź ochłodzoną wodą z solą (moja mama mówi że orącą lepiej) zakręcamy i gotowe:-):-)
aha te ogóry muszą być ciasno upchane w tym słoju:-):-)
małosolne do beczki
na 1 L wody 1 łyżka soli kamiennej- gotujemy
na dno beczki(czy tam dużego słoja etc) dajemy chrzan(jak chcemy nie musi być) czosnek i koper następnie ogóry (umyte końce obcinane no i po nakłuwane) dociskamy wszystko czymś (ja mam taką deskę i kamień) no i zalewamy gorąca bądź zimną wodą z solą:-):-)
mój mąż uwielbia pikle ale nie znam przepisu jak będę robić to podam:-):-)
na 1L wody dwie łyżki soli kamiennej- gotujemy
do słoika dajemy czosnek chrzan koper (lub przyprawę do kiszenia ogórków) no i oczywiście ogórki które wcześniej myjemy obcinamy końce i nakłuwamy nożem, no i zalewamy gorącą bądź ochłodzoną wodą z solą (moja mama mówi że orącą lepiej) zakręcamy i gotowe:-):-)
aha te ogóry muszą być ciasno upchane w tym słoju:-):-)
małosolne do beczki
na 1 L wody 1 łyżka soli kamiennej- gotujemy
na dno beczki(czy tam dużego słoja etc) dajemy chrzan(jak chcemy nie musi być) czosnek i koper następnie ogóry (umyte końce obcinane no i po nakłuwane) dociskamy wszystko czymś (ja mam taką deskę i kamień) no i zalewamy gorąca bądź zimną wodą z solą:-):-)
mój mąż uwielbia pikle ale nie znam przepisu jak będę robić to podam:-):-)