reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Cleo mi wyszła mega mięciutka, ja miałam dwie zółte i dwie zielone (nie wiem czy żólte to nie kabaczki) wyszły meeega miękkie, zielone też wyszły mięciutkie. Kasia a Twoje? chyba też miękkie?

reklama
dziewczyny pomózcie - ktos ostatnio (chyba aga444 ale nie mam pewności) dawal przeis na zapiekanę ryżową z papryką i nie mogę znaleźć

ZNALAZLAM!!!! wreszcie, alarm odwolany

Ostatnia edycja:
I zrobiłam leczo mniam mniam pyyyycha :-) palce lizać
Dziś robię karpatkę,D poszedł po mleko.Nie uwierzycie ale cała karpatka bedzie mnie kosztować 6 zł :-) hihi

Robiłyście moze sałatkę gyros?
Macie jakiś przepis?

• duża pierś z kurczaka
  • słoik ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy i groszku
  • 1 duża cebula
  • ketchup pikantny
  • 0.5 l majonezu
  • 0.5 kapusty pekińskiej (drobno posiekanej)
  • 1 przyprawa gyros
Pierś pokrojoną w kostkę usmażyć na oleju z jedną przyprawą gyros. Usmażoną pierś przełożyć do naczynia i kolejno układając warstwami: ogórek pokrojony w kostkę, cebulę, ketchup, kukurydzę, groszek, majonez i posiekaną drobno kapustę pekińską.

Ja też robiłam musiałabym poszukać ale co mi się przypomina do majonezu dodawałam czosnek, a na kapustę pekińską na górę posypywałam papryką czerwoną tak dla kolorku i ozdobienia.

A polędwiczka zamiast piersi też może być? Dostałam przepis od znajomej ale chciałam od was wyciągnąć jakieś sprawadzone.Moja znajoma jeszcze miesza majonez+ ketchup i własnie ta kapuste miesza z przyprawami(nie pamiętam jakim) .

reklama
Do góry