reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Dziewczyny, mam pytanie może lamerskie ;), bo jestem kuchennie niezbyt kumata :). Zagniatałyście kiedyś kruche ciasto w mieszadle do ciasta w robocie kuchennym? Bo nie wiem czy takie na kruche da się tym wymieszać, bo jest dość twarde...

Mam ochotę na jakieś kruche z truskawkami, ale wolę nie ryzykować rozkładania się ze stolnicą itd, bo mała raczej nie da mi skończyć :)

3 szkl mąki
pół margaryny
pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
1 żółtko

wszystko razem zagnieść w misce :)
wyłożyć 3/4 ciasta na-spód i boki blachy (najlepiej okrągłej) wysmarowanej masłem i obsypanej bułką
włożyć pokrojone owoce, resztę ciasta lekko rozdrobnić na kruszonkę i posypać całość :D
piec w 180 st przez 35-40 min:-)

Dziewczyny, mam pytanie może lamerskie ;), bo jestem kuchennie niezbyt kumata :). Zagniatałyście kiedyś kruche ciasto w mieszadle do ciasta w robocie kuchennym? Bo nie wiem czy takie na kruche da się tym wymieszać, bo jest dość twarde...

Mam ochotę na jakieś kruche z truskawkami, ale wolę nie ryzykować rozkładania się ze stolnicą itd, bo mała raczej nie da mi skończyć :)
ja też kruche w misce gniotę

wyłożyć 3/4 ciasta na-spód i boki blachy (najlepiej okrągłej) wysmarowanej masłem i obsypanej bułką
włożyć pokrojone owoce, resztę ciasta lekko rozdrobnić na kruszonkę i posypać całość :D
piec w 180 st przez 35-40 min:-)

Kamcia a nie trzeba wcześniej przed owocami trochę tego ciasta podpiec ?
Bo robiłam tak ostatnio jakaś szarlotke i ciasto było surowawe potem :/

Ale może to tylko mi tak wychodzi :/ :)

reklama
nie nie trzeba...
może miałaś "mokre" bo np z owoców wyciekł sok i on zmiękczył upieczone już ciasto..
ja zawsze bardzo dkoładnie odsączam owoce z wody czy soku\(bo czasem daję nawet z puszki)
i nie jest cisato surowe

Do góry