reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Ktoras z babeczek pytala sie o jedzonko imprezkowe.
U nas to jest taki zwyczaj ze kazdy z czyms przychodzi.Bratowa A przynosi zawsze jakas wypasiona salatke i mam juz sto przepisow na rozne np z makaronem, ryzem itp:-D. Robimy tez miesko z rekawa - przewaznie udka i skrzydelka-zwyczajnie przyprawione.
Ja robie zawsze salatke gyros i "kurczaczki". Kurczaczki to 2 podwojne piersniki pokrojone w taka nie za mala kostke, do miski z pokrojonym piersnikiem wsypuje przyprawe do gyrosa, mieszam i odstawiam na troche aby przeszlo przyprawą. Potem wrzucam do jajka, z jajka do bulki tartej i na patelnie. Obsmazam na zloty kolor. Kurczaczki zawsze szybko znikaja z miski :-D

reklama
na imprezkę to polecam koreczki :tak: bo są proste do zrobienia i nie trzeba przy tym kombinować po prostu żółty serek , pomidory koktajlowe , papryczka , ogóreczek no po prostu co kto lubi i żeby się dało nabić na wykałaczke :-)

A ja sobie własnie pokopiowałam przepisy do notatnika i juz sie nie bede głowić nad obiadkami przez przynajmniej 2 tygodnie.

Hmmm.... super... az szkoda ze jutro idziemy do babci na obiad...

A ja sobie własnie pokopiowałam przepisy do notatnika i juz sie nie bede głowić nad obiadkami przez przynajmniej 2 tygodnie.

Hmmm.... super... az szkoda ze jutro idziemy do babci na obiad...

Ooo to moze przeslesz mi na maila bo nie chce mi sie tu szukac wsrod postow :-D:eek:

dziunka - pewnie, ale to dopiero z kilku ostatnich stron, od "swinki" zaczynałam;-), jak bede miala wenę to przejrze caly wątek

hehe moja świnka robi się sławna :d

dziunka daj trochę tych sałatek od bratowej, ja uwielbiam sałatki.

kasiulla robiłąm w piątek Twój sernik na zimno i już prawie nic nie zostało :)) pychotka i proste. Tylko zrobiłam na upieczonym biszkopcie :))

reklama
Kupiłam dzis sobie 2 batoniki sojowe po 3 zł sztuka ale już mnie sciskało na widok słodyczy.Wrabałm od razu powyjsciu ze sklepu, wiatr nie malo mi głowy urwał.Taka jestem łakoma i zdesperowana haha.Slodkie te batony mniammniam:-) gdzie tu sa emotki bo nie widze :-/

Do góry