reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

kasiulla robiłąm w piątek Twój sernik na zimno i już prawie nic nie zostało :)) pychotka i proste. Tylko zrobiłam na upieczonym biszkopcie :))
hihih a zapomnialam o nim ... fajny prosty przepis i pychota najlepisze na ciepłe dni ... bo on taki zimny mniam ...az ochota sie zrobila :) chyba bede robic... a tak apropo sernik ten kiedys babcia robila mi i siostrze jak byłysmy małe i zajadałysmy sie nim bardzoooooo :)

reklama
Przypomniał mi się przepis na placki z kurczakiem

Robimy ciasto jak na grubsze naleśniki tylko zamiast cukry sypiemy sól.
Kroimy w nie za duża kostkę pierś z kurczaka, cebulkę i pieczarki. Wrzucamy do ciasta, mieszamy i smażymy jak placki. Ja lubie z sosem czosnkowym

Kilolek robie podobnie. Tez ciasto na nalesniki, ale dodaje pokrojona w drobna kostke czerwona i zolta papryke oraz piersnika w kostke. Mieszam i smaze jak placki. To jest pycha - zreszta danie popisowe mojej tesciowej-kucharki ;-):-D

Kurczak a la KFC

[FONT=andale mono,times]Wersja domowa, podejrzewam że zdrowsza, a smak moim zdaniem identyczny.[/FONT]
[FONT=andale mono,times]Składniki:[/FONT]

• [FONT=andale mono,times]2 duże piersi z kurczaka[/FONT]
  • [FONT=andale mono,times]bardzo gęste ciasto naleśnikowe (mąka, mleko, jajko, sól)[/FONT]
  • [FONT=andale mono,times]½ łyżeczki pieprzu caye[/FONT][FONT=andale mono,times]nne [/FONT][FONT=andale mono,times]
    [*]½ łyżeczki słodkiej papryki
    [/FONT]
    [*][FONT=andale mono,times]1 szklanka bułki tartej[/FONT]
    [*][FONT=andale mono,times]2 szklanki rozdrobnionych płatków kukurydzianych[/FONT]
    [*][FONT=andale mono,times]olej do głębokiego smażenia[/FONT][FONT=andale mono,times]Sałatka:[/FONT]

• [FONT=andale mono,times]Sałata lodowa[/FONT]
    • [FONT=andale mono,times]Pomidorki koktajlowe: pomarańczowe, czerwone i zielone[/FONT]
    • [FONT=andale mono,times]Kapary[/FONT]
    • [FONT=andale mono,times]Feta w zalewie czosnkowej[/FONT]
    • [FONT=andale mono,times]Oliwa z pierwszego tłoczenia[/FONT]
    [FONT=andale mono,times]Piersi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostawiamy w wodzie aż do chwili panierowania, dzięki czemu będą bardziej soczyste. Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe i dodajemy do niego cayenne i paprykę. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w cieście a następnie obtaczamy w panierce przygotowanej z bułki i płatków. Lepiej posługiwać się szczypcami, bo panierka będzie obklejać palce. Smażymy w głębokim oleju do chwili zarumienienia.[/FONT] [FONT=andale mono,times]W środku miękkie i delikatne mięsko, na zewnątrz pikantna i chrupiąca panierka :)[/FONT]

dostałam fotki ze chrztu to pochwalę sie tortem Igorkowym:-) ja się tylko oblizałam haha DSC03645..jpg

reklama
Do góry