ciasto
[FONT="]- 25 dkg mąki[/FONT]
[FONT="]- 10 dkg margaryny[/FONT]
[FONT="]- 15 dkg cukru pudru[/FONT]
[FONT="]- 1 łyżeczka miodu[/FONT]
[FONT="]- 0,5 łyżeczki sody[/FONT]
[FONT="]- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT="]- 1 jajko[/FONT]
Wszystkie składniki ciasta wymieszać, zagnieść, rozwałkować i rozłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W piekarniku nagrzanym do 180o upiec podpiek ok. 20 minut. Wystudzić.
Na to masa budyniowa
[FONT="]Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka 2 łyżkami cukru + dodać galaretkę cytrynową suchą. Wystudzić Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu[/FONT]
wyłożyc na ciasto
ułożyć warstwe herbatników
na to masę z mleka skondensowanego słodzonego, które trzeba gotować 3 godziny albo kupić o razu mase krówkową
na to herbatniki
i dalej masa z śmietanki 30 % (400-500ml) [FONT="]i 2 torebek śnieżki Gelwe ubić i Dodać rozpuszczoną w 3 łyżkach wody 1 łyżkę żelatyny.[/FONT]
[FONT="]wyłożyć na herbatniki[/FONT]
[FONT="]i na wierzch startą gorzką czekoladę[/FONT]
[FONT="]http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=64138&d=1[/FONT]