reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
A dziękuję bardzo :-) Już po romantycznym wieczorze, mąż o 19:40 musiał być już na lotnisku :-( Dziś leci do Anglii. Ale obiadek był super romantyczny, a deserek palce lizać. Naprawdę polecam:

straciatella panna cotta z powidłami (2 wysokie szklanki):

powidła
300 ml śmietanki kremówki
250 ml mleka
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki żelatyny
60 gram czekolady
1/2 szklanki wrzącej wody

rozpuscic żelatynę we wrzącej wodzie. Wymieszać dokładnie. Odstawić do wystygnięcia.W tym czasie mleko, kremówkę i cukier umieścić w rondelku. podgrzewać mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Nie zagotowywać. Odstawić z ognia. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Do musu przelać ostudzoną żelatynę. Wymieszać łyżka. Na koniec wsypać wiórki z czekolady. Ponownie wymieszać.
Powidła włożyć na dno obu szklanek, następnie wlewać panne cotte. Część wiórków czekoladowych sama uniesie się do góry, tworząc chrupiący top.
Schłodzić deser w lodowce przez kilka godzin do stężenia.
 
bosastopka wszystkiego najlepszego .. :))) spóźnione ale szczere
ja mam pierwszą rocznicę w niedzielę i zastanawiam się co upichcić bo teściowie i rodzice będą na obiedzie a później jakieś ciasteczko z kawą pasuje.
Znalazłam przepis na 3 bita i zastanawiam się czy któraś robiła takie ciasto??
 
Niunias, no to też imprezka się szykuje :-) Na to ciasto też mam przepis, ale nigdy nie robiłam więc nie wiem jaki jest stopień trudności. Za to kiedyś jadłam, koleżanka do pracy przyniosła i było pyszniutkie :-) :-)
Fajnie tak powspominać jak to było w tym szczególnym dniu :-) My wczoraj z mężem oglądaliśmy zdjęcia, filmy i wspominaliśmy śmieszne sytuacje :-) Oj, ile wtedy było nerwów :-) Jak człowiek tak z dystansu na to spojrzy to łapie się za głowę ile się martwił niepotrzebnie ;-)
 
reklama
Do góry