reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
kupiłam dziś te babeczki z czekoladą do zrobienia.Igi mi pomagał tzn.wrzucał czekoladę do babeczek :-) ale się cieszył,teraz każdemu wybrał którą kto ma zjesć :-)fajnie i szybko sie robi.

mam w domu takie metalowe foremki i sie zastanwiam czy one sie nadają do tego czy da sie potem wyjąc czy lepiej te papierowe.
 
Cleo no jasne tylko wysmarować np.masełkiem i można jeszcze posypać manną lub bułką tartą. Miriam często robi tylko w wysmarowanych i wychodzą. Ale ostatnio ostro testujemy silikony :-) i to Ci jeszcze powiem : bomba:-)
BAKE IT SILIKONOWE FOREMKI

BAKE IT SILIKONOWE FOREMKI

U nas w czwartek (dzień pizzy) ryba a w piątek....no co? Brawo! Pizzza

Za to w sobotę wieczorem Jagoda upiekła chleb. Pierwszy w nowym domu, w nowym piekarniku, nowym roku. Ze śliwką.
Oczywiście rano kiedy Dobrusia zobaczyła kawałek śliwki w kromce to było bleee...:-)

Mamy zdjęcie bochenka ale to już na aparacie Jagody i ciężko mi wykraść.
 
mmm musiał być pycha :-) Asia by pewnie wsuwała (ostatnio ogólnie wsuwa jak odkurzacz, dziś rano zjadła swoją porcję płatków i Julkową bo ta wolała kanapkę:baffled:), ale dla Julki, jak dla Dobrusi byłoby bleeeeee:-D
 
Julka tylko brzegi wsuwa, za to Asia wszystko jak leci. Ale mi się nie chce nigdy robić pizzy, za dużo czasu to zajmuje:zawstydzona/y: łatwiej mi zamówić...
 
U nas głównie jarska sery, rukola, roszponka, itp. Niezmiernie rzadko owoce morza i wędlina. Niestety to z mojego powodu:crazy:.
Ale Jagoda jest bardzo dumna ze swoich i stara się możliwie je urozmaicać.:-)
Powiedz Cleo czy dodajesz przypraw i czosnku do ciasta czy robisz takie czyste, a na jakim cieście grubym czy cienkim?
 
znalazłam mistrzowski przepis na ciasto...na duza blache wychodzi cienkie

przypraw do ciasta samego nie daję żadnych jedynie sol i troche cukru.na ciasto kładę sos ( koncentrat,troche oleju,oregano),i reszta to co kto lubi ,najbardziej lubie z miesem drobiowym pieczarkami,papryka i ser czasem kukurydza
 
reklama
U nas regularnie przyprawy w cieście, za rada eksperta Jagoda z rezygnowała z koncentratów i zawsze bierze pomidory z puszki. Jest bardzo duża różnica i już od dawna nie używamy (Miriam to zawsze inaczej) ketchupu bo to byłaby zbrodnia. Mamy takie dwie fajne okrągłe blachy do pizzy i wychodzą takie jak z sieciówek. Czasami lubię zjeść na grubym cieście, właśnie dlatego że jest takie aromatyczne:-).
 
Do góry