reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Dziunka- przekładaniec przepyszny. Tylko mój stał na balkonie z braku miejsca w lodówce a że na dworze wilgotno to wszystko jest dość miękkie. Pewnie te czarne blaty powinny być kruche:dry: Ale smak wspaniały, mi orzechami smakuje, chociaż orzechów nie ma:sorry: Kapuśniaczka w Wigilie nie zdążyłam zjeść, dobrze że objadłam się po upieczeniu.

reklama
Ja pamiętam, ze moja mam robiła bez cebuli, na slodko.
A jak dużo tej mąki na ile ziemniaków?
ja daje mąki dosc symbolicznie, ciezko ocenic ile ziemniakow, ja daje na oko, ewent dodaje jak uznam po starciu, ze jest malo, z tym ze ja robie nieco inaczej.
jak juz zetre ziemniaki, to je daje na sitko i mi z nich wszystko scieka do jakiejs miski. jak scieknie i chwile postoi to zlewam delikatnie ta wode, a na dnie mi zostaje troche mączki, i do tej mączki wkladam utarte ziemniaki. mieszam to razem. potem dodaje jajko albo dwa - tak na spore porcje na 3 osoby to dawalam 2 jajka. do tego przyprawy - sol, pieprz i maki tak ok 3 lyzki, zeby to wszystko nie bylo zbyt wodniste. i tyle :-)

Ja pamiętam, ze moja mam robiła bez cebuli, na slodko.
A jak dużo tej mąki na ile ziemniaków?

kochana mąki dasz tyle żeby ciasto nie było za rzadkie, możesz w ogóle nie dodawać tylko olej będzie za mocno "bryzgać"...

ja jeszcze dodaje duuuużo czosnku.... (no i marchwi nie dodaję)

a na słodko nigdy nie jadłam bo nie lubię słodkich obiadów

reklama
Do góry