reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

dziewczyny, chciałam w którys dzień świąt zrobic takie drożdżówki Drożdżówki z truskawkami i kruszonką [mam nadzieje ze jakos mi wyjdą] - przepis nie wydaje sie trudny. No ale zamiast truskawek chce ze sliwkami bo mam zamrożone i chce/musze je zużyc po prostu ;p
Ale nie o tym mowa........chodzi mi o to co to znaczy mąka pszenna chlebowa......... tzn jaka?

mama nie musisz kupować chlebowej tutaj chodzi głównie o rodzaj/typ mąki so tych drożdżóweczek wystarczy typ 500 lub 550 (na każdej mące jest podany typ)
 
reklama
Odnośnie karpia to mojej mamie jednego roku utknęła ość w migdale:szok: Także wigilia z atrakcjami:-D


Ze mnie taki pseudosmakosz ryb, że nie odróżniam za bardzo smaku:-D wiem tylko że żadnej w galarecie nie ruszę:-D
 
Dziewczyny jak robicie ciasto na pierogi? Bo ja zawsze robiłam mąkę i zimną wodę + oczywiście szczypta soli, ale wczoraj znalazłam przepis na mąkę i gorącą, niemal wrzącą wodę.

ja robię ciasto na pierogi tak
pół kg mąki
trochę wrzącej wody
odrobina ciepłego mleka
mieszam mikserem a dopiero potem wyrabiam na gładko , soli nie dodaje do ciasta bo wystarczy że woda będzie posolona ;-)
 
Ewelia jak smakował Twój przekładaniec? Mój poszedł cały jeszcze pierwszego dnia, ledwo załapałam się na kawałek:-D I kapuśniaczki - na samej Wigilii poszło 40:tak:
 
Własnie pomroziłam więksość tego co zostalo po świetach - bigos, kotlety, rybe po grecku. Będzie na jakieś 5 obiadów. Dobrze, bo ostatnio nie mam weny do gotoania. Teraz się zastanawiam nad sałatką jarzynową. Próbowałyście kiedy ja mrozić?
 
reklama
ja zrobiłam tyle żeby zjeść szybko na nas 3 starczy zreszta Igi mało co je światecznych rzeczy oprócz ciasta które juz zjedzone.mega słodkie ale nie aż tak.pierwszy raz robiłam i pyyycha.podam wam jak się robi w przekroju.prosto i szybko.

biszkopt
mleko skondensowane (już ugotowane na karmel lub gotowe)
krakersy
masa budyniowa
krakersy
galaretka wymieszana ze śnieżką
starta gorzka czekolada

Niebo w gębie:-D
 
Do góry