reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

dziewczyny, chciałam w którys dzień świąt zrobic takie drożdżówki Drożdżówki z truskawkami i kruszonką [mam nadzieje ze jakos mi wyjdą] - przepis nie wydaje sie trudny. No ale zamiast truskawek chce ze sliwkami bo mam zamrożone i chce/musze je zużyc po prostu ;p
Ale nie o tym mowa........chodzi mi o to co to znaczy mąka pszenna chlebowa......... tzn jaka?

mama nie musisz kupować chlebowej tutaj chodzi głównie o rodzaj/typ mąki so tych drożdżóweczek wystarczy typ 500 lub 550 (na każdej mące jest podany typ)
 
reklama
Odnośnie karpia to mojej mamie jednego roku utknęła ość w migdale:szok: Także wigilia z atrakcjami:-D


Ze mnie taki pseudosmakosz ryb, że nie odróżniam za bardzo smaku:-D wiem tylko że żadnej w galarecie nie ruszę:-D
 
Dziewczyny jak robicie ciasto na pierogi? Bo ja zawsze robiłam mąkę i zimną wodę + oczywiście szczypta soli, ale wczoraj znalazłam przepis na mąkę i gorącą, niemal wrzącą wodę.

ja robię ciasto na pierogi tak
pół kg mąki
trochę wrzącej wody
odrobina ciepłego mleka
mieszam mikserem a dopiero potem wyrabiam na gładko , soli nie dodaje do ciasta bo wystarczy że woda będzie posolona ;-)
 
Ewelia jak smakował Twój przekładaniec? Mój poszedł cały jeszcze pierwszego dnia, ledwo załapałam się na kawałek:-D I kapuśniaczki - na samej Wigilii poszło 40:tak:
 
Własnie pomroziłam więksość tego co zostalo po świetach - bigos, kotlety, rybe po grecku. Będzie na jakieś 5 obiadów. Dobrze, bo ostatnio nie mam weny do gotoania. Teraz się zastanawiam nad sałatką jarzynową. Próbowałyście kiedy ja mrozić?
 
reklama
ja zrobiłam tyle żeby zjeść szybko na nas 3 starczy zreszta Igi mało co je światecznych rzeczy oprócz ciasta które juz zjedzone.mega słodkie ale nie aż tak.pierwszy raz robiłam i pyyycha.podam wam jak się robi w przekroju.prosto i szybko.

biszkopt
mleko skondensowane (już ugotowane na karmel lub gotowe)
krakersy
masa budyniowa
krakersy
galaretka wymieszana ze śnieżką
starta gorzka czekolada

Niebo w gębie:-D
 
Do góry