reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
laski, robilyscie/ jadlyscie kiedys marynowane kozaki?
zostalam obdarowana hurtowa iloscia, juz caly gar sosu gotuje,a zostaly mi same takie male, w sam raz do sloika, tylko niewiem, czy kozaki do octu sie nadaja. moja mama mowi,ze nie slyszala...
Nie jadłam i nie robiłam ale na necie znalazłam takie cuś .....
http://www.google.com/search?q=html&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t
lub
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/grzyby/grzyby-w-occie.html
ew
http://eyeliner.pl/2008/09/20/grzyby-marynowane-w-occie/
no i we wszystkich przepisach piszę ze kozaki sie nadają.
Ostatnia edycja:
kilolek
podwójna listopadowa mama
ja marynuje wszystkie, jak lecilaski, robilyscie/ jadlyscie kiedys marynowane kozaki?
zostalam obdarowana hurtowa iloscia, juz caly gar sosu gotuje,a zostaly mi same takie male, w sam raz do sloika, tylko niewiem, czy kozaki do octu sie nadaja. moja mama mowi,ze nie slyszala...
Kociolek meksykański
50 dkg mięsa mielonego
1 duża cebula
2 puszki fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów całych w zalewie
1 papryka
1 papryczka chili
koncentrat pomidorowy
bazylia
sól, pieprz
Cebule podsmażyć, dodać mięso. Smażyć i mieszając ( można ulepić w mięso w małe kuleczki)aż straci różowy kolor. Podlać wodą i dusić mięso. Dodać pomidory w puszce. Dalej dusić. Pokroić w kostkę paprykę słodką i dodać do mięsa. Papryczkę pokroić w cienkie paski i dodać do mięsa również. I dusić aż papryka zmięknie. Kiedy mięso jest miękkie dodać fasolę czerwoną. Oraz koncentrat pomidorowy dla smaku i koloru. Chwile poddusić jeśli potrawa nie jest zbyt ostra można dodać oprócz pieprzu szczyptę ostrej papryki w proszku. Przyprawić bazylią, solą i pieprzem. Można dodać również czosnek dla podkreślenia smaku i zapachu potrawy.
Sałatka ananasowa z kurczakiem
2 duże pojedyncze piersi z kurczaka
puszka ananasów
puszka kukurydzy
pół pora (bądź cebula)
torebka ugotowanego ryżu
przyprawa kebeb-gyros
majonez
Pierś pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa, usmażyć i wystudzić. Ananasa pokroić w kostkę, pora dowolnie pokroić, kukurydzę odsączyć (do sałatki dodaję jakieś 3/5 puszki),połączyć, dodać majonez i doprawić pieprzem i solą.
C
Cleo1981
Gość
Dziś wracam do domu i taki oto obiad zrobił mój D
Kupił pity ( te cienkie) włozył grube plastry sera,keczup,parówke,zawinął i na to plastry sera i sru do piecyka...mniammmmm
Kupił pity ( te cienkie) włozył grube plastry sera,keczup,parówke,zawinął i na to plastry sera i sru do piecyka...mniammmmm
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
ja tak robie tylko z ciastem naleśnikowym :d i na patelnieDziś wracam do domu i taki oto obiad zrobił mój D
C
Cleo1981
Gość
ja tak robie tylko z ciastem naleśnikowym :d i na patelnie
no ja tak robie ze w nalesniku do srodka jeszcze kukurydze i podsmazone pieczarki pyyycha
reklama
dziubasek08
Fanka BB :)
o! nie znałam takiego sposobuja raczej wkladam W kozaki... polowki cytryny zeby smrodek ewentualny wyciagnely hehehe z octem nei experymentuje )))))