Karolina1983a
podwójna mamusia ;)
A i mam głupie pytanieMyślałam aby małej coś ugotować, tylko ja to jak zawsze mam problem z organizacją hehe
Czy jakbym zrobiła zupkę przed spacerkiem i zostawiła na ok 2 godziny w temp. pokojowej to nic jej nie będzie? No chyba , że dać do lodówki,ale taką ciepłą to też chyba nie bardzo :/ Bo po spacerku mała jest mega głodna i zanim bym jej coś przyrządziła pewnie by mi z głodu umarła
Sorki za głupie pytanie, nie śmiejcie się ze mnie, ;P
No i ostatnie pytanieChcę kupić blender, a widzę, że tu macie jakieś doświadczenie już w miksowaniu zupek. Możecie polecić jakąś markę albo model ?
![]()
Zupce nic nie będzie przez te kilka godzin. ja gotowałam i mroziłam a że w zamrażalniku mamy -40 stopni to gotowałam synkowi raz na 2 tygodnie i zamrażałam w takich torebkach do mrożenia mleka. Później tylko do mikrofalówki i gotowe :-)
Mam blender Braun Blender MR570 Multiquick. Coś takiego:
Salon Braun Blender MR570 Multiquick 5 WARSZAWA (1723957893) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
i do zupek i owoców przy synku używałam tego małego pojemniczka. rozdrabnia bardzo dokładnie ale i tak rozdrabniałam mu tylko dopóki nie skończył 6 m-ca a później zupki miał z kawałkami.
Ostatnio zaczęłam małej podawać marchewkę i jabłuszko i jak na razie jest ok. Teraz planuję jej ugotować marchewkę z ziemniaczkiem bo nie jestem coś przekonana do słoiczków. Jakoś wolę widzieć co wrzucam małej do zupki.
Ala dostaje też kaszkę i to jej najbardziej podchodzi. Pewnie dlatego, że jest słodka.