reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

no więc u nas wygląda to tak, że próbowałyśmy już kaszek z bobovity, nestle, różne smaki, dodawałam owoce ze słoiczków, sama ścierałam jabłuszko, nawet kleik kukurydziany zapodawałam, i nic, usta zaciśnięte, płacz, że matka kaszkę podaje, robiłyśmy przerwę żeby zapomniała, i nadal jest błeee, prób już było kilkadziesiat, więc powinna się przyzwyczaić do smaku, najwyraźniej widać że po prostu kaszek nie lubi
a nie chcę jej też dawać tylko butlę, bo chciałabym żeby szła w stronę oduaczania się picia z butli a jedzenia łyżeczką, tylko mi pomysłów brak, co mogę jej dawać
odnośnie wypijanych ilości polis, to rano jest najgorzej, wypija od 40 do 70 ml, na południe jej chciałam dawać kaszkę, ale tu jest problemik, potem obiadek i po południu z reguły wypija od 100 do 130 ml, na noc od 100 do 170 ml, w nocy nie jada, też wydaje mi się, że zliczając dzienne ilości mleka jest to trochę mało, ale cóż, wepchnąć się nie da ;-):-) waży też niewiele 7150g, jest długa, nawet nie wiem teraz ile ma, ale na zabiedzoną bardzo też nie wygląda

reklama
moja waży 6800 i ma 67cm

ja mimo że daję jej i kaszkę i owoce i obiadek to i tak mi się wydaje że mało poza mlekiem dostaje... bo to też różnie bywa, a to jestem na długim spacerze i nie dam kaszki, a to mi nagle zaśnie o 18.00 i kolacji praktycznie nie ma (ostatnio ją budziłam o północy na mleko, i tak zasikana była i trzeba było przebrać to jej wcisnęłam 100ml mleka), a to znów wychodzimy w porze obiadku i w końcu go nie dajemy
miałam jej teraz dać kaszkę ale kupiłam akurat wczoraj deserek owoce z jogurtem w składzie to może się obejdzie bez kaszki, może wieczorem zje
mam nadzieję że mi po tym deserku zje jeszcze później obiadek

Margoz ja kupuję kaszki Holle, one są niesłodzone i takie neutralne w smaku (np. jaglana). Ja robię je na moim mleku, a Ty może mogłabyś na mm, do którego smaku jest przyzwyczajona Lenka? Iś kaszkę traktuje chyba jako takie gęste mleko i mu smakuje (daję mu łyżeczką). Raz dałam mu jakąś owocową z Nestle to nią pluł.

Margoz a dawałaś jej kaszki mleczno-ryżowe czy samo ryżowe i robiłaś na nutramigenie? A dawałaś w końcu sinlac?

A taki schemat żywieniowy, obiadek, owoce, kaszka i mleko to prawie do roku życia jest.

my na 2 już prawie przeszliśmy, teraz juz do zużycia puszki 1 dodaje 1 miarkę.

jtaudul Ola ma skazę białkową, że na bebilonie pepti jesteście?

Ostatnia edycja:
tab - bardzo Ci dziękuję za podsunięcie kaszek tej firmy! nie widziałam takich w sklepach, muszę poszukać.
ile one mniej więcej kosztują?

Ja kupuję na allegro od tego sprzedawcy: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, płaciłam chyba ostatnio 13,50zł, są droższe niż inne kaszki, ale też wydajniejsze (ja kupuję bezmleczne). Można je dostać też np. w Amarantus, tam są też inne niesłodzone (Hipp, Babydream), ale ja na razie próbowałam tylko Holle.

Ostatnia edycja:
Ja kupuję na allegro od tego sprzedawcy: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, płaciłam chyba ostatnio 13,50zł, są droższe niż inne kaszki, ale też wydajniejsze (ja kupuję bezmleczne). Można je dostać też np. w Amarantus, tam są też inne niesłodzone (Hipp, Babydream), ale ja na razie próbowałam tylko Holle.

Chyba też musze wypróbować, bo ja za sinlac płacę 20 plnów a jest bardzo słodki (dlatego mieszam z kaszką ryżową)

GosiaLew, próbowałam i też jej nie podchodzi, mleczno-ryżowych nie chcę dawać, robię na nutramigenie, widocznie "zagęszczone" mleko jej niemakuje
też muszę spróbować kaszek Holle, bo nawet się z takimi nie spotkałam

ja na razie daję zwykły kleik ryżowy bezmleczny na mm (właśnie dlatego że wszystkie te mleczne kaszki smakowe są słodzone), a do tego jako gluten codziennie 1 łyżeczkę mlecznej manny z nestle, też jest bez cukru, ale podałabym małej chętnie coś nowego

reklama
Do góry