reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
a ja jednak wymieszałam a to dlatego, że nie chciałam czekac do konca puszki "1" bo karmienie "2" wypadło by mi na wieczór a nie chciałam ryzykowac ewentualnego nocnego bólu brzuszka. Wiec dałam jej rano to nowe mleko, ale wypiła pare lyków i zatkała usta i nie chciała jesc dalej. Jednak inny smak. Wiec od wczoraj mieszam ale tak pól na pól. Gdyby nie to, że jej smak nie przypasował od razu nie mieszałabym.

Olga RaQ ty też dajesz córeczce mleko Hipp o ile dobrze pamietam. Mam pytanie, bo na opakowaniu jest napisane, że kupka może sie zmienic i byc luźniejsza po tym mleczku i u nas faktycznie tak jest. Kupki są juz dwa razy dziennie, zółte i rzadsze. Czy one juz tak na stałe sa czy tylko na początku? Jak to jest u was?

DorissŁ - ja to mleko daję już dość długo
na początku dokarmiania Natalia robiła kupki bardzo rzadko, a potem częściej ale twarde, teraz ma cały czas takie same miękkie ale nie rzadkie 1-2 dziennie ;)
i ostatnio przeszłyśmy na mleko następne hipp które jest inne niż początkowe, gęstsze, a kupa cały czas taka sama ;)

A Nina nauczyła się pluć jedzeniem i od piątku wszystkim pluje, zupką, deserkiem, nawet kaszką. Zdarza się i mlekiem i herbatą...masakra...mam nadzieję, że jej to przejdzie szybko i zacznie znowu ładnie jeść.

dziękuję kochane za odpowiedź, mieszam od wczoraj ale mam jeszcze trochę "1-dynki" więc dopiero jutro zwiększę o tę następną miarkę "2-jki"

u nas na szczęście kryzysów jedzeniowych nie ma wręcz odwrotnie - mały chce więcej niż mu podaję, więc czasem trzeba na biegu dorabiać :)

tak się właśnie dziewczyny zastanawiam.. kiedy jest czas na wprowadzenie dwóch dań? Obiadek lub zupkę podaję Małemu ok 14tej ,ale zastanawiam się, czy taki tylko 1den posiłek jest wystarczający <oprócz owocków> Myślałam by np dawać zupkę ok 13tej a ok 15-16 obiadek a potem owocki, ale nie wiem czy tak można i czy nie będzie wtedy za dużo? Filip zjada mi na raz cały słoiczek ten mały zupki/obiadku a pół słoiczka owocków.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry