reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

Jeśli chodzi o przechodzenie na mleko 2, to my jesteśmy w trakcie - ze zwykłego Bebilonu 1 na Bebilon 2. Mieszamy 1 z 2, bo nawet na opakowaniu jest napisane, żeby przechodzić stopniowo i mieszać. Póki co, nic się nie dzieje, a jesteśmy już na proporcji 2 miarki Bebilonu 1 i 4 miarki Bebilonu 2.

Gniesia Gabryś też nadal ulewa... ale bardzo ładnie przybiera na wadze, więc lekarka nie kazała się przejmować. Sugerowała, żeby zagęszczać mleko Bebilonem Nutrition, ale daliśmy sobie spokój. Teoretycznie refluks fizjologicznie może utrzymywać się do 8mca... Ulewanie to też oznaka alergii, ale u nas było podejrzenie alergii na białko mleka. Jednak w badaniu krwi eozynofile wyszły w normie, więc to nie alergia.

reklama
my juz na 2 jestesmy)))w tydzien przeszlismy z 1 na 2 nic sie nie dzialo o drodze)))))))a co do jedzenia lyzeczka to tak jak wspomnialam u nas prawdopodobnie zabkowanie wiec lyzeczka jest be.ale co dziwnego kaszke je,fakt uwilek´bia ja od poczatku))ale dziwne ze tylko kaszka na wszystko inne zaciska usta od 2 dni))))))))))wiec jedziemy na mleczku samamy bo niestety zupki z butelki nie chcemy pic...........o taki kaprys chyba))))nigdy nie pil zupek z butelki bo od poczatku podawalam lyzeczka chyba dlatego nie chce))))))))

Gniesia Kuba chorował na oskrzela i płuca.
My na refluks dawaliśmy bioprazol.Kuba miał robiony rentgen z kontrastem przełyku i usg z kontrastem:tak:

Dziewczyny mam pytanie o przejscie na mleko nastepne. Za tydzien wracam na wyspy i chce Lence zamienic mleko na angielskie z racji dostepnosci. Zbiegnie sie nam to w czasie z przejsciem na 2. Wiem ze normalnie powinno sie przechodzic stopniowo mieszajac mleko 1 z 2 ale u mnie beda to mleka innych producentow. Czy w zwiazku z tym moge od razu podac 2 czy jednak mieszac ??

Polis ja bym mieszała... początkowo z Bebilonu 1 chciałam przejść na Hipp 2 i też miało być mieszanie, ale ostatecznie zostaliśmy przy Bebilonie, bo lekarka poleciła.

A my dzis mialysmy problem z mlekiem... mala zjadla rano ok 70 - zwykle je dwa razy tyle, potem nie tknela mleka, co jej probowalam dawac to bylo bleee, na noc zjadla 210 i tyle bylo, w miedzyczasie obiadek i deserek - najpierw zrobilam jej sama banana z kaszka ale plula, wiec znow skonczylo sie na sloiczku... kaszek tez nie znosi, wiec sama juz nie wiem co jej dawac...
jakie deserki robicie same, bo ja juz nie mam pomyslu??

reklama
Ligotko moja Lenka od kilku tygodni tez zjada mniej niz jadla wczesniej. Teraz w ciagu dnia max 90 i tylko na noc 150. Ostatnio norma spadla jej do 60 i czasami dodaje jej kaszki tez w ciagu dnia, wtedy wypija troche wiecej-z kaszka mleko poprostu bardziej jej smakuje.

A co do deserkow to nie gotuje sama ale ze sloiczkowych Lenka uwielbia sliwki. Zreszta ona wcina wszystko co jej podam ze sloika-niejest wybredna ;-)

Do góry