przywiozłam sobie dzisiaj od tesciów selera. Jutro ugotuje seler, ziemniak i marchewke. Cukinie na pewno spróbujemy wkrótce.
Szpinak tez chce zrobic ale raz jak zrobiłam mrożony z ziemniakiem zblednowany to sie taka pulpa zrobiła. Mama ma na ogrodku szpinak ale jeszcze rosnie wiec moze poczekam aż bedzie taki świeży ogródkowy.
pisze co wyczytałam o miesku w gazecie "Twoj maluszek". Wiadomo, że każda mama i tak zrobi po swojemu ale może to którejś z was pomoże.
"Miesko zacznij dodawać do zupki w 6-7 miesiacu (musi być osobno ugotowane). Początkowo podaj dwie łyżeczki, od 8 m. trzy łyzeczki, od 10 m. cztery łyżeczki. Mięsko powinno być chude, na poczatek najlepsze jest tzw. białe (królik, indyk, kurczak). Czerwone (wołowina, cielęcina, wieprzowina) ma wiecej żelaza ale jest bardziej tłusta, dlatego podawaj je 1-2 razy w tyg".
Szpinak tez chce zrobic ale raz jak zrobiłam mrożony z ziemniakiem zblednowany to sie taka pulpa zrobiła. Mama ma na ogrodku szpinak ale jeszcze rosnie wiec moze poczekam aż bedzie taki świeży ogródkowy.
pisze co wyczytałam o miesku w gazecie "Twoj maluszek". Wiadomo, że każda mama i tak zrobi po swojemu ale może to którejś z was pomoże.
"Miesko zacznij dodawać do zupki w 6-7 miesiacu (musi być osobno ugotowane). Początkowo podaj dwie łyżeczki, od 8 m. trzy łyzeczki, od 10 m. cztery łyżeczki. Mięsko powinno być chude, na poczatek najlepsze jest tzw. białe (królik, indyk, kurczak). Czerwone (wołowina, cielęcina, wieprzowina) ma wiecej żelaza ale jest bardziej tłusta, dlatego podawaj je 1-2 razy w tyg".