reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
ZA to Kuba lubi dynię z ziemniaczkiem, które sama ugotowałam. Im bardziej się przyglądam składom słoiczków tym bardziej wiem, że będę sama gotowała, a to dlatego, że albo marchewka jest albo mleko (w szpinaku) a na inne to za młodzi jesteśmy.

rachell, jabłuszko surowe było, jadłam i mała się wpatrywała jak sroka w gnat, więc jej obrałam drugie i skrobałam łyżeczką, zjadła niewiele, bo bałam się tak eksperymentować z jabłkami ze sklepu, ale widać było ze jej to smakuje, natomiast ze słoiczka nie chce jeść, obojętnie jaka by to firma nie była

Margoz a jak u was alergia? próbowałaś dać inne mleko niż nutramigen?

na razie małej nie wysypuje, bóli brzuszka też nie ma, nawet myślałam o zmianie mleka, ale chyba jeszcze się wstrzymam, bo mała niechętna do nowości, a do smaku tego się przyzwyczaiła że trochę się obawiam zmian, żeby w ogóle mi nic już nie jadła, poczekam, aż zacznie jakoś chętniej jeść stałe pokarmy i wtedy zaryzykuję z mlekiem sklepowym

Ja też dziś dałam trochę skrobanego jabłuszka bo był problem z kupą. i po pewnym czasie kupa wyszła:)

Ja daję pół słoiczka zupki, tak samo pół deserku. Ale wcześniej daję 100 ml mleka mm.

a my zaczynamy testować i próbować nowych smaczków dopiero od jutra.
Mała do tej pory była tylko na piersi. Kupiłam na razie na początek samą marchewkę, beż żadnych dodatków i zobaczymy jak zareaguje. Na razie po max 2-3 łyżeczki. Planuję też dać samego brokuła, ale to jak z marchewką będzie ok, no i jak jej zasmakuje ;) Jestem ciekawa czy w ogóle będzie chciała zjeść..
No a później już dwu, i wieloskładnikowe dania. Z biegiem czasu sama zamierzam gotować jej zupki.
Na razie postanowiłam nie wprowadzać glutenu. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie. Na początku sierpnia idziemy na szczepienie więc zapytam mojej pediatry jeszcze co i jak.
Zanim wrócę do pracy chciałabym zastąpić trzy karmienia piersią czymś innym. Tak myślałam, że może rano kaszka (albo samo mm), później jakiś deserek i obiad.. no a jak ja wrócę z pracy to cycek do woli ;) Nie wiem tylko czy lepiej kaszkę, czy samo mm. A może lepiej odciągnąć swoje mleko... Tylko z tym odciąganiem u mnie ciężka sprawa, żeby odciągnąć całą porcję muszę parę razy w ciągu dnia katować te swoje cycki :/

a my dziś spróbowaliśmy pierwszy raz jabłuszka, nawet lepiej smakowało niż marchewka, choć entuzjazmu nie było, ale jak będzie dalej to zobaczymy, a z glutenem zaczniemy od 6 miesiąca.

reklama
ja z glutenem czekam do 10 miesiąca, jakoś nie przekonują mnie te nowe zalecenia, tak dawałam synowi i jest w porządku i z małą też tak zrobię

Do góry