reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

no ja też zgłupiałam i też się zastanawiam kiedy mam wprowadzić bo też karmie mieszanie
aha i mam kaszke mleczną z nestle i tam pisze na 150ml wody dodać 5 łyżek stołowych, to przecież dużo więc z tej proporcji mam podawać tylko te pół łyżeczki a reszte na straty?

już sama niewiem nic z tego i też im więcej czytam tym mniej wiem:/

tez mam tą kaszkę. Od wczoraj ja dopiero podaję. Biore pół łyzeczki kaszki i dolewam niecałe 10ml przegotowanej ciepłej wody. Wychodzą z tego jakies 2 łyzeczki kaszki. No i własnie pytanie, chodzi o pół łyzeczki suchej czy pol lyzeczki gotowej dla dziecka?
A ja podaje na lyzeczce a potem podaje do picia piers
Ja karmie mm od wczoraj juz dwa razy dziennie a 4 razy dziennie piersia wiec gluten juz wprowadzam.

Moge tą kaszkę dodawac do mm? Ona jest na mleku mm.

Ostatnia edycja:
reklama
clauditka nawet w nocy o tym myslalam, że źle ci napisała (o jaka rymowanka). Daje pol lyzeczki kaszki ale zalewam lyzeczką wody. Bo za pierwszym razem zrobiłam z 10ml i wyszla woda sama.
Tak mi ten gluten w glowie zamieszał :)))

dzięk Dorissł teraz to juz więcej wiem oj co ja bym bez Was lutóweczki zrobiła ;) dzieki GosiaLew za artykuł tam pisze żeby dzieciom karmionym sztucznie wprowadzić dopiero po ukończonym 5 miesiącu, czyli w 6 więc i ja tak zrobie, ale jutro będe u pediatry to jeszcze szczegółowo popytam żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.

My w środę idziemy do pediatry, więc się spytam o to zagęszczanie mleka na noc, ale teraz zastanawiam się czy lepiej podawać kleik czy kaszkę? Czym to się różni? I zwykłą czy ryżową lub kukurydzianą? Bo nie chciałabym rozepchać Gabrysiowi żołądka :confused:

u nas od niecalych dwoch tygodni jest w uzyciu Sinlac, kleik ryzowy i deserek z jabuszka
schemat wyglada tak

rano wciąga przez butelke 120ml kleiku ryżowego (2 łyżeczki suchego) na wodzie z łyżeczką jabuszka
potem w ciagu dnia 3 razy po 100ml mojego mleka z łyżeczką Sinlacu
wieczorem i w nocy 4 razy cyc więc nie wiem ile mililitrów ale wydaje mi się że 100 za jeden raz nie wypija

ile ml wasze dzieci wypijają? bo nie wiem czy jej to wystarcza

martwie sie troche bo niczego nie chce pic ani wody ani herbatek a nie chciala bym jej odwodnić :(

lekarka kazala wprowadzic nowe rzeczy bo Ala troche mało przybrala bo chyba moje mleko jest dla niej za chude. Lekarka stwierdziła też żeby nie wprowadzać mm bo potem nie bedzie chciała mojego mleka

na kontrole idę w piątek więc sie dokladnie wypytam ale jestem już trochę niecierpliwa ile przybrała

reklama
a te kaszki bezglutenowe można dawać bez żadnych ograniczeń?

Byle dziecka nie roztyć;-)

Ja kupiłam kleik ryżowy póki co, kukurydziany to takie rozmemłane flipsy jak to moja siostra mówi. Potem kupię jeszcze kaszkę ryżową ale nie mleczną, bo mój ma alergię i ewentualnie sinlac. A owocowych chyba nie będę podawała, tylko do ryżowej dodała owoców ze słoiczka, wydaje mi się, że zdrowsze.

Poi co jeszcze nic nie podałam, powoli się zaopatrzam do testowania.

Kubie też smakuje jabłko z melisą hippa tylko ja dodaje to wody trochę tylko tych granulek, żeby za dużo cukru nie było, nie tak jest w przepisie, że na 100 ml łyżeczka. Tak 1/4 lub 1/3 i wystarcza.

Do góry