reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaczki inne niż mleczko

no wlasnie ja tez chcialam cos dodawac zeby byla bardziej syta a tak potrafi nawet godzine od karmienia sie obudzic w nocy wypic 50 lub 60 ml i zasnac znow na 3h a tak moze ta pobudka godzine po karmieniu nie bedzie miala miejsca

reklama
dziewczyny jaki kupilyscie kleik czy kaszke?ja zielona w te klocki a chce sobie juz pokuowac poki w pl jeszcze jestem do kona maja,potem powrot do domu a to bedzie wlasne czas po 4 miesiacu wiec juz oze cos powprowadzam.

ja raczej poczekam do 6ego , moze troszkę wcześniej , tak jak jest zalecane przy karmieniu cycolem :) bo skoro tym razem mi sie udało i mam dosyć mleka to poco tak wcześnie podawać cos co może być skażone (ale nie musi) i obciążać ten mały żołądeczek. Wcześniej jedynie będę dawać posmakować na języczek żeby sie przyzwyczaiła do nowych smaków i później miała apetyt :) A dzisiejsze mięso? szkoda slow.. sama chemia, hormony, toksyny.. gdyby nie mój mąż to moje dzieci byłyby wege ale musiałam isc na kompromis i są (będą) "semi" chociaż nie lubię tego określenia.
Te kurczaki na hormonach to przykra sprawa ale Dorianek i tak nie lubi w ogóle mięsa i je tylko 2-3 razy w tygodniu zupkę przecierowa z piersi kurczaka/indyka i warzyw..ale co ja sie muszę natrudzić żeby to zjadł... masakra. w żadnej innej formie mięsa nie zje.. tylko zupki i rosołki. Warzywa staram sie kupować eko albo bio ale nie zawsze jest taka możliwość. Moja babcia zawsze sie rzucała w sklepie na największe kurczaki ale jej wytłumaczyłam ze im większy i piękniejszy kurczak, czy warzywo tym więcej w nim syfu typu hormony, sterydy i jakieś inne polepszacze i przyspieszacze wzrostu.
Juz nie mówiąc jaki syf jest w parówkach.

* semiwegetarianie jedzą drób i ryby

Widze ze tez juz zaczynacie :-D

Ja daje małej do mleka troszke kleiku na noc od ok 4 dni i jest ok
Dawałąm starszej i tez nic jej nie było to i teraz spróbowałąm i jest ok
Tak jak u Viki szybciej wciąga mleczko :-D i ładnie sie najada troszke dłuzej śpi choc nie zawsze - generalnie jestem zadowolona

tez miałam dylemat - ale specjalisci ciągle coś innego wymyślają wiec zdałam się na swoje doświadczenie i intuicję

reklama
ja chyba zaczne wprowadzać nowe produkty od 5 miesiąca, chyba że jak pójde we wtorek na szczepienia i się okaże że mały za mało przybrał na wadze to zdecyduje się wcześniej, ale to najwcześniej w 4 miesiącu

Do góry