Bo to faktycznie badanie musiała by trwać długo z większa częstotliwością. No i tez są to obawy, przypuszczenia a nie dowody. Ackard tez był 5lat temu toksyczny a teraz uznany jako bezpieczny.
reklama
B
BBP
Gość
Pewnie tak samo szkodliwe jest wifi w naszych domach
N
Natuś_ka
Gość
Tylko że to nie my mamy mieć taką wiedzę i prosić lekarza o przezorność, to on powinien nas poinformować czy są jakiekolwiek i jakie przeciwskazania do wykonania danego badania, to oni powinni się dokształcać w danym temacie by móc rzetelnie i formować pacjentkę o wszystkim. Później właśnie my mamy siedzimy i przeszukujemy internet wzdłuż i wszerz, często dopóki nie znajdziemy tego co potwierdzi nasze obawy mimo 99% pozostałych artykułów które te obawy powinny rozwiać. Nie można popadać w skrajności bo stres bardziej szkodzi dziecku niż niektóre badania.Myślę że raz nie zaszkodzi i na chwilę ale myślę że lepiej prosić lekarza zeby następnym razem nie włączał. Szukalam duzo na ten temat bo ja mialam bardzo dużo usg w 1 trym, chyba z 10 ale bez dopplera i też się martwiłam.
No mówisz trochę o idealnym świecie bo ja pracuję w szpitalu, z lekarzami i niestety nie wszyscy są mądrzy i nie każdy chce się dokształcać. Jeszcze gorzej jest z tymi którzy w szpitalu nie pracują tylko od lat w swoich gabinecikach siedzą i w ogóle żadne nowości ich nie interesują
G
gość _199
Gość
Gdzieś tu czytałam na jakimś wątku ciążowym, że dziewczyny siedzą z laptopami na brzuchach we wczesnej ciąży, myślę że to jest bardziej szkodliwe niż kilka sekund słuchania serduszka.Pewnie tak samo szkodliwe jest wifi w naszych domach
Myślę że raz nie zaszkodzi i na chwilę ale myślę że lepiej prosić lekarza zeby następnym razem nie włączał. Szukalam duzo na ten temat bo ja mialam bardzo dużo usg w 1 trym, chyba z 10 ale bez dopplera i też się martwiłam.
reklama
Tez miałam w 1 trymestrze ponad 10 usg ciąża zagrożona. Urodziłaś już bobasa?