olka11135
Fanka BB :)
Pierwsze prenatalne Jakie robiła mi dr Renata Jaczyńska Wyszły źle P.Doktor zauważyła właśnie 6 paluszków powiedziała , że ogolnie córeczka jest za mała jak na 19 tydz cieżko jej było ocenić serduszko ale jak zauważyła to jest wada ona już mnie kierowała na amniopunkcje lecz ja bardzo się wtedy bałam po 2 dniach wyniki skonsultowałam z lekarzem prowadzącym który od samego początku nie widział żadnych złych rzeczy u płodu a badania prenatalne kazał mi zrobić tłumacząć że to jest konieczne w moim przypadku - jestem po 5 poronieniach . udałam się do kolejnego lekarza który powiedział , że d,ł kości jest w normie głowka jest ok jeżeli chodzi o paluszki to powiedział , że to nie jest problem i można usunąć zaraz jak się urodzi co do serduszka to odesłał mnie do Roszkowskiego powiedział , że on rozwieje wszystkie moje wątpliwości a na wizycie u dr Roszkowskiego usłyszałam , że to może być nawet Triplioidia , że płód jest za mały krótsze są kończyny , że wada serca jest poważna i konieczna jest pilna amniopunkcja zapewniał mnie , żę on robi dużo amniopunkcji żeby się nie martwić w opisie jaki dostałam od niego napisał nieprawidłowości : twarz , serce , kończyny górne . a na wizycie nic nie mówił, że z buzią jest coś nie tak .......Przepraszam , że piszę tak chaotycznie ale tak ciężko jest mi funkcjonować normalnie a co mowa zebrać myśli w całość . Modlę się dzień dnia o siłe o zdrowie o to żeby to był jakiś zły sen .... bardzo boje się amniopunkcji codziennie mąż mi robi zastrzyki w brzuch i jest mi od tej krótkiej igły słabo boję się ze jak zaczną ten cały proces to to że zacznę płakać z paniki i coś się stanie malutkiej .... mam tyle myśli staram się być silna ....
Czyli nie robiłaś prenatalnych 1 trymestru tj koło 12 tygodnia ciąży i badania pappa?