reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Slub:)

gratulacje
to chyba jedne z milszych chwil w związku

ja też już jestem mężatką, co prawda nasz staż nie jest imponujący jako małżonków bo dopiero półtora roku, ale jesteśmy już razem 10 lat z czego większość czasu mieszkamy razem, znamy się jak łyse konie, prawie...

reklama
Właśnie zaczynają sie przygotowania i załatwienie wielu wielu spraw...
Tylko dopadł nas mały problem chcemy zrobić wesele w pierwszy dzień Świąt
25,12 a znane nam dobre zespoły muzyczne nie bardzo chce spędzać święta w pracy czyli grając
podwyższają cany a my sami nie wiemy co zrobić
od zespołu wiele zależy w zasadzie wiekszość zabawy opiera sie na ich pracy
mam nadzieje ze jakoś uda nam sie wszystko pozałatwiać

Kasiaczek, a nie może być w drugi dzień Świąt. Z tego co wiem, ceny są wtedy juz normalne i sporo wesel się w tym terminie odbywa.

Myśleliśmy tak że poprawiny wypadną tez na świeta i wszyscy gości bedą mogli być
a 27niewiadomo czy rodzinka nie bedzie musila juz isc do pracy i tak to sobie zaplanowaliśmy
a sie pokręciło a te zespoły co dzwoniliśmy sie dowiedzieć to m.ówią że w ogóle w święta nie graja
jeden sie zgodził ale cena jest o 1000zł wyższa od tych wcześniejszych
zobaczymy co to bedzie jeszcze maja sie naradzic i wieczorem bedziemy dzownić.

Kasiaczku, a moze pomyslcie o poczatku stycznia. Co prawda nie tak ladnie jak w Swieta ale od kolezanek wiem ze w Boze Narodzenie nawet za fryzjerke, wiazanke, fotografa itp tzreba zaplacic duzo wiecej niz zwyczajnie.

Kasiaczek, pomyśl, że za zaoszczędzone na innym terminie ślubu pieniądze możesz nakupić mnóstwo śliczności dla maluszka :) Za samą różnicę w cenie zespołu już masz niezły wózek... Może warto?

A ja juz po slubie! W sumie nie czuje zeby ckolwiek sie zmienilo, oprocz obraczki na moim palcu, ktora jest troche przymala i mnie uciska. Jubiler stwierdzil nie uda sie poszezyc... Slub sie udal, wszyscy wygladali bardzo ladnie, dostalismy mase kwiatow i drobnych prezentow. Przyjecie dla rodziny bylo a ogrodzie, ale niestety zaczelo padac miedzy zupa a drugim i musielismy sie przeniesc do salonu. Mimo tych perturbacji bylo bardzo sympatycznie. Wszystko dzialo sie bardzo szybko i chyba musze ogladanac sobie wszysko jeszcze raz na wideo, bo nawet nie pamietam co mowilam. Urzedniczka ktora dawala nam slub wydala mi sie bardzo smieszna i caly czas gryzlam sie w policzek, zeby nie buchnac smiechem podczas wypowiadania slow przysiegi... :) To byl dobry trening przed przyszlorocznym koscielnym.... Na swiadkow wzielam brata i kuzyna, tory swietnie sie spisali. ... Tylko nie moge sie przyzwycaic do zmiany nazwiska i wkurzaja mnie te wszystkie opalty za zmiany dokumentow- dowod osobisty 30zl, rejestracyjny 78, prawo jazdy 70, paszport 100, juz przestalam liczyc...

reklama
Polly, wszystkiego najlepszego na nowej drodze...

przypomina mi się taki wiersz:

"nie przyrzekam, że będę
wierna jak Penelopa
oddana jak Julia
prawiedliwa jak Sara
namietna jak Ewa

przyrzekam wytrwanie w codzienności"

najcudowniej jest mieć przyjaciela koło siebie,
wytrwałości we wszystkim, co przed wami :)

Do góry