reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Slub:)

gratulacje
to chyba jedne z milszych chwil w związku

ja też już jestem mężatką, co prawda nasz staż nie jest imponujący jako małżonków bo dopiero półtora roku, ale jesteśmy już razem 10 lat z czego większość czasu mieszkamy razem, znamy się jak łyse konie, prawie...

reklama
Właśnie zaczynają sie przygotowania i załatwienie wielu wielu spraw...
Tylko dopadł nas mały problem chcemy zrobić wesele w pierwszy dzień Świąt
25,12 a znane nam dobre zespoły muzyczne nie bardzo chce spędzać święta w pracy czyli grając
podwyższają cany a my sami nie wiemy co zrobić
od zespołu wiele zależy w zasadzie wiekszość zabawy opiera sie na ich pracy
mam nadzieje ze jakoś uda nam sie wszystko pozałatwiać

Kasiaczek, a nie może być w drugi dzień Świąt. Z tego co wiem, ceny są wtedy juz normalne i sporo wesel się w tym terminie odbywa.

Myśleliśmy tak że poprawiny wypadną tez na świeta i wszyscy gości bedą mogli być
a 27niewiadomo czy rodzinka nie bedzie musila juz isc do pracy i tak to sobie zaplanowaliśmy
a sie pokręciło a te zespoły co dzwoniliśmy sie dowiedzieć to m.ówią że w ogóle w święta nie graja
jeden sie zgodził ale cena jest o 1000zł wyższa od tych wcześniejszych
zobaczymy co to bedzie jeszcze maja sie naradzic i wieczorem bedziemy dzownić.

Kasiaczku, a moze pomyslcie o poczatku stycznia. Co prawda nie tak ladnie jak w Swieta ale od kolezanek wiem ze w Boze Narodzenie nawet za fryzjerke, wiazanke, fotografa itp tzreba zaplacic duzo wiecej niz zwyczajnie.

Kasiaczek, pomyśl, że za zaoszczędzone na innym terminie ślubu pieniądze możesz nakupić mnóstwo śliczności dla maluszka :) Za samą różnicę w cenie zespołu już masz niezły wózek... Może warto?

A ja juz po slubie! W sumie nie czuje zeby ckolwiek sie zmienilo, oprocz obraczki na moim palcu, ktora jest troche przymala i mnie uciska. Jubiler stwierdzil nie uda sie poszezyc... Slub sie udal, wszyscy wygladali bardzo ladnie, dostalismy mase kwiatow i drobnych prezentow. Przyjecie dla rodziny bylo a ogrodzie, ale niestety zaczelo padac miedzy zupa a drugim i musielismy sie przeniesc do salonu. Mimo tych perturbacji bylo bardzo sympatycznie. Wszystko dzialo sie bardzo szybko i chyba musze ogladanac sobie wszysko jeszcze raz na wideo, bo nawet nie pamietam co mowilam. Urzedniczka ktora dawala nam slub wydala mi sie bardzo smieszna i caly czas gryzlam sie w policzek, zeby nie buchnac smiechem podczas wypowiadania slow przysiegi... :) To byl dobry trening przed przyszlorocznym koscielnym.... Na swiadkow wzielam brata i kuzyna, tory swietnie sie spisali. ... Tylko nie moge sie przyzwycaic do zmiany nazwiska i wkurzaja mnie te wszystkie opalty za zmiany dokumentow- dowod osobisty 30zl, rejestracyjny 78, prawo jazdy 70, paszport 100, juz przestalam liczyc...

reklama
Polly, wszystkiego najlepszego na nowej drodze...

przypomina mi się taki wiersz:

"nie przyrzekam, że będę
wierna jak Penelopa
oddana jak Julia
prawiedliwa jak Sara
namietna jak Ewa

przyrzekam wytrwanie w codzienności"

najcudowniej jest mieć przyjaciela koło siebie,
wytrwałości we wszystkim, co przed wami :)

Do góry