reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

Maarta - jak tam Antoś? Rozgaduje się?

Tekst roku u nas Wam napiszę.
Zacznę od tego, że Jagoda nie mówi „f” i „w” (w wyrazach, bo osobno mówi), a zamiast nich wychodzi jej „h”, albo może „ch”, bo w sumie to nie rozróżniam :cool2:

Poza tym, Jagoda ma ostatnio fazę na lizanie. Szczególnie mnie i to po buzi. A ja lizania szczerze nie trafię.
No i mówię Jagodzie – Nie liż mnie, nie lubię, fuj
A Młoda: - To nie jest fuj [czyt. To nie jest c h u j]

A w ogóle zauważyła, że niezłą mamy radochę z tego jej fuj. A baaardzo próbuję się powstrzymać od śmiechu, tyle, że mi nie wychodzi czasami. No i zaczyna coraz częściej fuja używać. Masakra :cool2:

reklama
hehehee dobre Joaska :-D:-D:-D a może ona to od jakiegoś pieska podpatrzyła re lizanie? albo wydaje jej sie, ze jest pieskiem:tak:

Maarta - jak tam Antoś? Rozgaduje się?

Poprawa jest:tak: nieznanczna ale Młody coraz więcej kombinuje i próbuje cos tam składać.... no i w końcu łączy wyrazy, co prawda tych kilka co zna ale juz np potrafi powiedzieć Mama daj am;-) wiec powolutku coś rusza:-)

joaska no bosko :)
maarta no wreszciei Antek sie rozkrecil ... teraz to juz z gorki i za chwile bedziesz zalowala ze tak duzo gada :)

nasz mala opowiada cale historie ... po co, dlaczego ... wszystko z niej wyciagniesz ...
a wczoraj rozmawiala z babcia przez telefon i w pewnym momencie mowi : "tak babciu, tak Danusiu" - myslalam ze babcia sie poplacze ze smiechu :) a wlasciwie to z radosci :)

Joaska u nas Majcik miala tez okres lizania, normlanie mysllam ze szlak mnie trafi. lezymy sobie na lozkua ona mnie nagle po stopach lize ;-);-);-) feeeeeeee
A co do "fuj " to Maksik mowil w sklepie ze chce "hujanoge " :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Majka z gadko to roznie, gdyby mowila wyrazniej to wszystko bylo by super. Jak zacznie mi cos opowiadac to nawet powie cos z sensem. Najlepiej lubie jak na chwile sie zamyka i mysli jak dobrac slowa :blink::blink::blink:

hahaah wasze bąble są urocze
no to słuchajcie co moja Natka dzis zrobiła
podczas mojej rozmowy przez telefon zakradla się do mojej toaletki wyciągnęła moją różową szminke i chcąc pomalowac usta w efekcie pomalowała sobie pół twarzy heahhahah
na początku byłam wściekła bo zmarnowała moja ulubiona pomadkę ale potem dostałam spazmów ze smiechu hahaha szkoda ze tego nie widziałyscie

Jagoda mnie ostatnio raczy komplementem, że jestem "najbardziej mamą na świecie"
Słodziak :)

i jeszcze "kocham Twoją nogę", jak się do nogi przytula

FAktycznie nasze dzieci nieźle potrafią nam słodzić
Dominiki ostatnio najlepszym hasłem jest "
amo Kochana jesteś"jak np. podam jej lalkę czy nawet jak koło niej usiądę.\
A dziś rano mnie słodko budziła Kochanie nie pimy już wstawaj

reklama
Rybciu - gratuluje utalentowanej Dominiki :-)

Jagoda ze mną śpiewa. Sama to tylko tak pod nosem, głośniej nie chce.

Do góry