reklama
u nas podobnie, tak Antosiwi spodobalo sie nie, ze tylko tak pokazujeJagoda jakoś nie chce zakumać "tak".
Wszystko jest NIE
;-)
Asiun Ingusia sprytna jest ja jeszcze języka Antka nie odkryłam, zazwyczaj jest ze on mowi po swojemu i pokazuje co chce;-)
u nas podobnie, tak Antosiwi spodobalo sie nie, ze tylko tak pokazuje
bardzo mi się to zdanie spodobało
a próbuję nauczyć ja "ała"
Ingunia od trzech dni uwielbia powtarzać
Mówi:
ociec (podłapała jak mówiłam o moim ojcu:-))
dzieci
psia (psa, np.: miska czy posłanie)
apcik (apsik czyli kichnięcie)
i najnowsze:
buba (czyli..... Bozia - obrazek nad łóżkiem - ciekawa jestem skąd Buba wzięła swój nick)
poza tym mówi jeszcze:
nie cie (nie chcę)
lala
i widzę, że stara się wszystko powtórzyć - z reguły bezgłośnie, jak się do niej mówi, to się wpatruje w usta i naśladuje - rusza buzią bezgłośnie
W sumie coraz lepiej można się z nią dogadać
Mówi:
ociec (podłapała jak mówiłam o moim ojcu:-))
dzieci
psia (psa, np.: miska czy posłanie)
apcik (apsik czyli kichnięcie)
i najnowsze:
buba (czyli..... Bozia - obrazek nad łóżkiem - ciekawa jestem skąd Buba wzięła swój nick)
poza tym mówi jeszcze:
nie cie (nie chcę)
lala
i widzę, że stara się wszystko powtórzyć - z reguły bezgłośnie, jak się do niej mówi, to się wpatruje w usta i naśladuje - rusza buzią bezgłośnie
W sumie coraz lepiej można się z nią dogadać
vici
mama Victor´a & Raphael`a
U nas cisza językowafajnie macie,że wasze dzieciaczki tyle mówią.U nas wszystko jest eeeeeeeeeeeeeee albo yyyyyyyyyyyyyyyyy.Oczywiście mówi pare słów ale mało.My cierpliwie czekamy aż Victor się rozgada bo pewnie później buziałka mu się nie zamknie
Vici u nas tez Antek gada swoja chinszczyzną na szczescie pokazuje co chce świadomie mówi tylko kilka słow, a z tej jego chinszczyzny mozna by było cały słownik napisac, czasami wypadnie jakies nowe słowko ale nie jest ono mówione świadomie więc sie nie liczy:-)
tak jak nasz mały niespełna 8-miesięczny sąsiad- ostatnio gada mama, baba a sąsiadka twierdzi, że on juz mówi, on nie mówi tylko bawi sie swoim głosem, no cóż... a później takie mamusie piszą że ich dziecko tak szybko zaczęło mówić;-)
tak jak nasz mały niespełna 8-miesięczny sąsiad- ostatnio gada mama, baba a sąsiadka twierdzi, że on juz mówi, on nie mówi tylko bawi sie swoim głosem, no cóż... a później takie mamusie piszą że ich dziecko tak szybko zaczęło mówić;-)
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Hehe też to znam od innych,że ich dzieci już mówią.A z tym pokazywaniem to u nas też ostatnio tylko jednym paluszkiem :-)
reklama
Rybcia_21
Fanka BB :)
he he a Dominika wczoraj brała telefon do ręki przystawiała sobie do ucha i wołała
ajjjjo czy.hallllo
zioba czyt. zoba
doble czy.dobre
dzieci lub dziecko
ajjjjo czy.hallllo
zioba czyt. zoba
doble czy.dobre
dzieci lub dziecko
Podziel się: