reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

no prosze jakie dialogi :)
a nasz mala zaczela laczyc po dwa slowa ... do zdania jesczze daleko ale idzie zrozumiec :)
no i oczywiscie slowa a ciagle dwusylabowe ...

reklama
Super mowia dzieciaczki a ja tu chyba przestane zagladac :-D
Moj maly w tyle z gadaniem i sie ciesze jak nowe slowa dochodza a wasze juz klepia zdaniami :szok:

Vici co sie martwisz jest nas czworka moja Maja jeszcze dochodzi i chyba Jagoda :-) wiec nie jest zle.
A twoj Victorek to zacznie odrazu w dwoch jezykac szprechac :-D:-D:-D

To fakt z tymi jezykami :-/ od szpitala staram sie wiecej niemieckiego wprowadzac i mam efekt :-) Moj synus mowi zug-pociag to nic,ze po niemiecki ja rozumiem :yes:Na swieta teraz zaczol to mowic.Aale tak jak bym miala slowa wymienic to malusio ich :-( No nic lekarka mowila,ze martwic mam sie jak skonczy 3 lata i bedzie dalej kiepsko.Wiec mam jeszcze rok i miesiac :-p

Najlepsz(albo najgorsze) uparl sie cholernik ,ze ja to mama a Jacek mamo i nie wytlumaczysz mu za cholere.Myslelismy,ze ma taka faze ale ona jakos nie mija i dalej ja mama a Jacek mamo:confused:

woloszki moja Dominika też za dużo nie mówi pełnymi zdaniami.Ale jak coś nowego podłapie to non stop jej jadaczka chodzi.
a teraz jak jestem u siostry to się więcej uczy mówić przy kuzynkach,

Właśnie usłyszałam
"Mama wychodź z tego komputeja, bo mam... (tu chwila ciszy na zastanowienie) zdziwione nogi"
Julek ostatnio strasznie fantazjuje i podłapuje żarty :)

reklama
Właśnie usłyszałam
"Mama wychodź z tego komputeja, bo mam... (tu chwila ciszy na zastanowienie) zdziwione nogi"
Julek ostatnio strasznie fantazjuje i podłapuje żarty :)

Niezłe:-D:-D:-D Julek jest rewelacyjny:tak:

U nas ostatnio Jacek był z Inguchą na dworku z samochodzikiem do odpychania - to jej nowa pasja, chociaż ma go od roku, to dopiero teraz doceniła:tak:
Ingucha otworzyła ten schowek pod siedzeniem i wsadziła tam nogę w bucie - no i zaklinowała się. Inguch do Jacka:

Tatuś, powiedz nóźce, zieby wyśła!!!

:-)

Do góry