reklama
"Tudne" - niezłe
Mi ta "Asia" to już bokiem wychodzi Chociaż coraz częściej mówi "mamusia" albo "mamunia"
A śmieszne jest jeszcze, że jak chce powiedzieć "do babci" to mówi "ba babci" a jak "do mamusi" to "ma mamusi":-):-):-) widocznie nie lubi się wysilać na zbyt wiele głosek w jednej wypowiedzi;-)
Mi ta "Asia" to już bokiem wychodzi Chociaż coraz częściej mówi "mamusia" albo "mamunia"
A śmieszne jest jeszcze, że jak chce powiedzieć "do babci" to mówi "ba babci" a jak "do mamusi" to "ma mamusi":-):-):-) widocznie nie lubi się wysilać na zbyt wiele głosek w jednej wypowiedzi;-)
I jeszcze scenka z wczorajszej kąpieli zainspirowana zapewne ostatnimi problemami z wieczornym mleczkiem:
Inguch bawi się kaczuszką gumową i mówi do niej:
"wypjuj, wypjuj"
i nachyliła kaczuszką głową w dół, wydając przy tym dźwięki, jakie człowiek wydaje wymiotując
po czym oznajmiła:
"juś, wypiuła"
Tylko czemu ona sprowokowała wymioty u kaczuszki to się nie dowiedziałam
Inguch bawi się kaczuszką gumową i mówi do niej:
"wypjuj, wypjuj"
i nachyliła kaczuszką głową w dół, wydając przy tym dźwięki, jakie człowiek wydaje wymiotując
po czym oznajmiła:
"juś, wypiuła"
Tylko czemu ona sprowokowała wymioty u kaczuszki to się nie dowiedziałam
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Moze kaczka miala za duzo wody w srodku;-)
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Kaczka miała kaca bo zaimprezowała za mocno...
Kaczka miała kaca bo zaimprezowała za mocno...
hehe Ta wersja mi się bardzo podoba.
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Julek mnie dziś zaskoczył.
Wpadł do pokoju jak się ubierałam i zastał mnie w samej bieliźnie. Od razu zawołał:
Julek: msia (ostatnio tak mu się mamusia skróciła:-)) pokaż cyce (babci lekcja), pokaż brzuszek!!!!
Ja: mamusia ma duuużyyy brzuszek
Julek: w brzuszku mamusi mieszka dzidzia
Ja: Tak, i pewnego dnia wyjdzie z brzuszka, będziemy z dzidzią chodzić na spacerki, dziadzia będzie jeździła w wózku...
Julek: Julek będzie piewał do dzidzi!!! (Julek będzie dla dzidzi śpiewał )
Ale go natchnęło
Wpadł do pokoju jak się ubierałam i zastał mnie w samej bieliźnie. Od razu zawołał:
Julek: msia (ostatnio tak mu się mamusia skróciła:-)) pokaż cyce (babci lekcja), pokaż brzuszek!!!!
Ja: mamusia ma duuużyyy brzuszek
Julek: w brzuszku mamusi mieszka dzidzia
Ja: Tak, i pewnego dnia wyjdzie z brzuszka, będziemy z dzidzią chodzić na spacerki, dziadzia będzie jeździła w wózku...
Ale go natchnęło
reklama
Ale go natchnęło
:-)
A jak mu wychodzi
Bo Inguch to wszystko na jedną melodię - chyba moja mama jej za dużo śpiewała (jest znana w rodzinie z tego, ze jej słoń na ucho nadepnął)
Podziel się: