reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

Natalka mówi juz praktycznie wszytsko. najfaniejsze jest to, że nadal mówi nie, na koncu zdania, np:
Trzymam telefon (u niej :telehon"), upadnie na podłoge nie :-D

reklama
Wczoraj byłam z Dominiką w mieście
i pytała mi się co chwilę co to jest
pokazując na ławkę to mówie jej ławka
A Dominika ława
później pokazuje na samochód mówię jej auto
a Dominika atu
a pytając się jej czy tata przyjedzie to mówi
tati nie ma
i na mojego tatę woła ładnie
dziadziuś

reklama
A moja mówi "si" na gorące i na zimne - czyli ogólnie na nieprzyjemne:-). Babcia ją nauczyła tego "si":baffled:

Natomiast mamy w domu schody i ona zawsze mówi "na dół" bez względu czy to jest właśnie na dół czy na górę:-p. "Cieś na dół" to znaczy w zależności od sytuacji: jak jesteśmy na górze to znaczy, że ona chce na dół a jak jesteśmy na dole to znaczy, że ona chce na górę:baffled:

Do góry