reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

woloszki Dominika jak mówi toteż układa dziwnie języczek
Ale bardzo ładnie mówi słowo cicho ido ust przykłada paluszek
Może porozmawiaj z logopedą czy to jest normalne zachowanie Majki ze tak nagle przestała mówić
Dominika też pięknie strzela fochy,lecz tak samo jak tata nawet te same miny robi co Maciek

reklama
woloszki to moze byc przejsciowe zachowanie ale jak masz kontakt z logopeda to mozesz sie spokojnie zapytac o to
rybcia gratuluje nowych slowek

ja nie jestem w stanie napisac co kamilka mowi ale codziennie wymysla cos nowego i wszystko po nas powtarza - oczywiscie po swojemu :)

Jagoda się chyba uruchomiła. Na wyjeździe. Chyba Magda o tym pisała :)

Na razie mówi głównie cieść i ciepłe.
I często powtarza, ale tylko wyrazy, które jej sie spodobają.
:)

To super bo u nas cisza nie liczac eeeeeeeee aaaaaaaaaaa i mmmmmmmmmm no i mama oczywiscie hehe moze niebawem i Victor sie uaktywni:-D bo cos juz probuje tyle,ze mu nie wychodzi i on sie przy tym bardzo denerwuje:sorry2:

To super bo u nas cisza nie liczac eeeeeeeee aaaaaaaaaaa i mmmmmmmmmm no i mama oczywiscie hehe moze niebawem i Victor sie uaktywni:-D bo cos juz probuje tyle,ze mu nie wychodzi i on sie przy tym bardzo denerwuje:sorry2:

u nas to samo i dodam jeszcze yyyyyyyyyyyyyyyy do słownika;) a juz sie bałam, że tylko Antek taki niemówiący.

A no widzisz o yyyyyyyyyyyyyyy zapomnialam:-D hehe widze,ze Victor z Antosiem leb w leb znowu jak nie wysokosc i buty to teraz mowa w sumie waga tez :-)

a nasza kamila ma faze na "nie" ... poza tym stara sie powtarzac kazde slow jakie uslyszy ... a ostatnio nawet po swojemu powiedziala mi "na zdrowie" jak kichnelam ... bylam w ciezkim szoku :)

Dominiki od kilku dni a może od tygodnia mówi
sieć
jedz
situ (czyt. siku)
pies
oj zaczęłam pisać i zapomniałam jej nowych słówek.
Ale jest ich już bardzo dużo
o przypomniało mi się też woła
tam i pokazuje paluszkiem na coś

o proszę - Jagoda dla odmiany mówi "tu"

po czym każe mi usiąść na fotelu i na mnie się wspina. A jeśli ktoś inny siądzie na moim fotelu, to go zgoni, przegonie jeszcze ręką, mnie zaciągnie do fotela i mówi to "tu" .
Kochane dziecko :) dba o mamusię :)

reklama
Do góry