reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

chociaz kiedy powie Franciszek to nie sadze aby szybko :-D:-D:-D
Niedawno przyjechał do Julka wujek Artur. Powiedziałam właśnie coś w tym stylu, ze nieprędko Julek powie "Artur" a on lata i powtarza "Atuś" :-D
Bo Julek załapał, ze tatuś jest ładniej niż tata, mamuś ładniej niż mama i teraz co moze to zdrabnia :) Nie ma już baby jest babuś itp.

reklama
Łe to Maja niby rozgadana ale po swojemu cos kombinuje. Wydaje mi sie ze jakis czas tewmu brala sie wiecej do mowienia a teraz niechce idzie na łatwizne, bierze mnie za reke i pokazuje palcem co chce gdzie isc itd..... Maks za chiny nie umie powiedziec, wola na niego tata :-D:-):-):-):-). Maks powiedzial ze jemu to nie przeszkadza i ze chce zeby tak na niego wolala :-):-):-)

Woloszki Julek tez tak gada, że niezorientowany nic nie wyczai poza standardami mama, tata, baba. A dla nas to już dużo więcej jest jasne.
No ale jak niania po urlopie wróciła miesięcznym, to jak Julek wołał pić ona leciała po nocnik, bo "psi" z "sia" pomyliła :-D

Inguch dalej gada:tak:. Następne nowe słówka:

misio
mysia (myszka)
tatuś, dziadziuś (te dwa słowa mówi już zawodowo tak jak "babcia")
musia (mucha:-D:-D)
mema (nie ma)
(już)
bobly (dzień dobry)
(chodź)
uczę ją, żeby powiedziała "mamunia" ale na razie nic z tego:zawstydzona/y:

dzieciaczki nam się zaczynają rozgadywać
nowe słówka Dominiki to
juto jutro
dzis dziś
nie wie nie wiem
ba pa mówi jak idzie spać
dzia dek głośno i wyraźnie mówi
widzi widzisz
zioba zobacz
A la Ale
We la Wero od Weroniki
mniał udaje kota
hał hał udaje pieska
kil kil kil robi tak jak chce kota pogłaskać
am am jak chce pić
da jak coś chce
pa pa i macha przy tym rączką
o o często tak mówi jak puści bączka
ojej jak coś zbroi
ałała jak sobie zrobi ała
i często mówi jeden
nie ma i rozkłada do tego rączki
co to jes co to jest
i dużo jeszcze po swojemu mówi

reklama
no tak - dzieciaczki coraz bardziej wygadane - jeszcze troche a zaczna pyskowac :)

kamilka tez juz sporo gada ale nie jestem w stanie tego opisac :)

Do góry