reklama
a u nas mala powtarza po swojemu wszystkie slowa 2sylabowe a jak sa dluzsze to je do 2 skraca czasami smieszne slowka wychodza oczywiscie uwaznie patrzy sie na usta nowych slowek ma sporo ale ciezko mi wszystkie przytoczyc
Rybcia_21
Fanka BB :)
Dzisiejsze słówka Dominiki
do bry dzień
zoba
ide
widze
a w środe mówiła "mama pocieka"
do bry dzień
zoba
ide
widze
a w środe mówiła "mama pocieka"
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Slicznie mowi Dominisia Maja tez rozgadana a u Kamilki to pewnie bosko brzmi takie skracanie
Jagoda uczy się wymawiać swoje imię. Na razie wychodzi jej Gagoda.
Na pytanie - ile masz latek, mówi: den i stuka jednym paluszkiem i drugą rękę.
Prawda jest taka, że jak chce, to powie jakiś wyraz. Ostatnio to gumka.
Ale wyraz musi się jej kojarzyć z czymś co ją akurat fascynuje.
Jeszcze trochę i ją tego Nabuchodonozora nauczę ;-):-)
Na pytanie - ile masz latek, mówi: den i stuka jednym paluszkiem i drugą rękę.
Prawda jest taka, że jak chce, to powie jakiś wyraz. Ostatnio to gumka.
Ale wyraz musi się jej kojarzyć z czymś co ją akurat fascynuje.
hehehhe nigdy nic nie wiadomo
Joaska Gagoda rzadzi!! ;-)
to fakt tez przyuwazylam ze moje dziecko jak czyms sie zafascynuje to wypowiada nazwe danego przedmiotu,zwierzatka itp.czesto oczywiscie po swojemu zmutowane ale coraz bardie po polskiemu brzmi ;-)
chociaz kiedy powie Franciszek to nie sadze aby szybko
Wogole to on gada ja najety i uwiezcie mi ze sam jestem w szoku ale wszystko kuma i mozna z nim normalnie podyskutowac.Opowiada co widzi i a co to ,a po co i jak tam i jak.....uffffff.....
podejrzewam ze wasze dzieci tez tak maja wiec za chwile nas czeka A DLACZEGO???? ;-)
Rybciu Dominisia pieknie mowi biorac pod uwage ze jest od niektorych miesiac mlodsza... u nas ide jest naduzywane przez Franka ;-) Jak sie budzi pobawi sie w lozeczku po czym wola "mama buty,mama ide..." no i wiadomo kapciochy i smig z lozeczka na poranne zabawy.
to fakt tez przyuwazylam ze moje dziecko jak czyms sie zafascynuje to wypowiada nazwe danego przedmiotu,zwierzatka itp.czesto oczywiscie po swojemu zmutowane ale coraz bardie po polskiemu brzmi ;-)
Wogole to on gada ja najety i uwiezcie mi ze sam jestem w szoku ale wszystko kuma i mozna z nim normalnie podyskutowac.Opowiada co widzi i a co to ,a po co i jak tam i jak.....uffffff.....
podejrzewam ze wasze dzieci tez tak maja wiec za chwile nas czeka A DLACZEGO???? ;-)
Rybciu Dominisia pieknie mowi biorac pod uwage ze jest od niektorych miesiac mlodsza... u nas ide jest naduzywane przez Franka ;-) Jak sie budzi pobawi sie w lozeczku po czym wola "mama buty,mama ide..." no i wiadomo kapciochy i smig z lozeczka na poranne zabawy.
buba nigdy nic nie wiadomo ja tez nie sadzilam ze mala szybko powie michal a tymczasem od okolo 3 miesiacy pieknie jej to wychodzi ... chodzi po mieszkaniu i jak tylko cos chce od brata to wola : "mi-chal" - musze przyznac ze w szoku bylam jak to pierwszy raz uslyszalam
Buba - Franek już zdaniami mówi - super:-)
Moja Ingunia już też gada jak stara. Psa odmienia przez wszystkie przypadki, mówi "pije" jak pies pije, mówi "je" jak pies je, mówi "talcy" (starczy) jak mu nałoży jedzenie do miski:-)
Pies to jej obsesja;-).
Poza tym wszystko powtarza: misio, baran (baban:-)), kotek (kuka) itp.
I baardzo lubi jak jej pokazuję te słówka do nauki czytania - jak tylko je widzi to krzyczy "citać, citać"
Moja Ingunia już też gada jak stara. Psa odmienia przez wszystkie przypadki, mówi "pije" jak pies pije, mówi "je" jak pies je, mówi "talcy" (starczy) jak mu nałoży jedzenie do miski:-)
Pies to jej obsesja;-).
Poza tym wszystko powtarza: misio, baran (baban:-)), kotek (kuka) itp.
I baardzo lubi jak jej pokazuję te słówka do nauki czytania - jak tylko je widzi to krzyczy "citać, citać"
reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Moja siostra z tych wygadanych byla jak miala 18 mies to pieknie zdaniami mowila a Victor to chmmmmmmmmm wlasny jezyk uskutecznia i tyle.
Buba z synkiem obys sie nie zdziwila wlasne imie pewnie powie szybciej niz sie tego spodziewasz
Ja narazie delektuje sie Victora jezykiem bo to ograniczony jezyk ale przy pomocy innych narzadow(rece)rozumiem go doskonale
Buba z synkiem obys sie nie zdziwila wlasne imie pewnie powie szybciej niz sie tego spodziewasz
Ja narazie delektuje sie Victora jezykiem bo to ograniczony jezyk ale przy pomocy innych narzadow(rece)rozumiem go doskonale
Podziel się: