reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Aisha no mi naprawde mieso zadne cukru nie podnosi - ani wedlina ani mieso . Smazone, pieczone Jedynie to szynka konserwowa z biedronki taka pakowana - czy konserwa - to z konserwantami to podnosiolo. U mnie to sprawa sie ma co do chleba i ziemniakow , no i cukru samego w sobie , a reszta git.
Brzuch mnie nie boli w czasie niby okresu takze nic nie podpowiem .
Dostalam dzis sms od kumpeli ,ze urodzila synka - 4100 i 62cm dlugi- szybko jej poszlo - super takie wiadomosci!:-)

reklama
Marja ogolnie długi i sporo wazy ! Pogratuluj od nas :) Ja na czczo dzis po raz drugi wooooooow- 87!!!!! :D Jestem po sniadaniu, za 20 minut pomiar.
No rano mnie nie boli, pod wieczór się zaczyna, ale noc spokojna, nic mnie nie budziło niepokojącego, więc super. No i mała się rusza, więc też ok. Moja siostra najlepsza- mówi, że mam teraz nie rodzić, bo ona wyjechała, także wyjścia nie mam, ściskam nogi ;)
mysiak to wyglada na to ze juz ci na pewno tego cukru po wczorajszym grzeszku nie wywali- szczęściara!

Ostatnia edycja:
Marja -faktycznie synek kolezanki spory :-)zazdroszce tym co maja juz porod za soba ,mi czesto sni sie porod i moja malutka i ciagle o tym mysle jak to bedzie.
Dzis cukry 79/89 narazie super . Jakas dzis strasznie zmeczona jestem nic mi sie nie chce robic, a u was dziewczyny jak dzis nastawienie ?

Evi no ja to dzis w ogole jakas dziwna, kreci mi sie w glowie, jakos niedobrze mi kurcze, mierzylam cisnienie- ok, mierzylam cukier- ok..takze chyba pogoda. Zupka się gotuje, w miare udalo sie ja przygotowac na siedząco. Maz to juz ma dosc....od rana swieconka, zakupy w kilku sklepach, moje zrzedzenie;-), a teraz sprząta. A i kurak w piekarniku, no i kasza gryczana do tego..hm albo nie..bo to ciasto mam zjesc...to kawalek kuraka skubne, jakies rzodkiewki i ten kawalek ciasta- myslicie ze tak bedzie ok?

Aisha... eksperymentuje dalej... właśnie zjadłam poł szkl mleka 3,2% z chrupkami kukurydzianymi... za godzinke "się zmierzę", później zobaczę jak będzie po obiadku :) bo jak mi nigdzie cukru nie wywali to będę szczesliwa:)

Aisha jak nawet nie bedzie to swieta trwaja tylko 2 dni - jak podskoczy raz czy dwa to nic sie nie stanie . Ale po tym co piszesz to za bardzo nie powinno.
Ja swieconke juz mam poswiecona .
A moze te Twoje bole to skurcze przepowiadajace - ja tez mam takowe tylko u mnie to nie boli , a ok 3 razy w dzien twardnieje mi brzuch . A magnez lykasz?
Ta kolezanka co urodzila to najpierw w szpitalu lezala ok miesiaca temu , zeby nie urodzila za wczesnie , bo na ktg wyszly skurcze pojedyncze - jak ja wypisali pozniej to lezala z 2 tygodnie , a teraz urodzila 5 dni po terminie :-)

Marja no mam nadzieje ze tylko przepowiadające. Biore luteine, magnez i nospe, zeby sie szyjka nie skracała. Czekam do 11 kwietnia na tę wizytę- chciałam wcześniej ale nie ma gdzie się wcisnąć. No mi twardnieje więcej niż 3 razy dziennie, czasem nawet jak tylko siedzę.A z tą koleżanką nieźle ;)
mysiak niby nie powinno się mleka 3,2%, najlepiej zalecane to 1,5%-2%, 0% i 0,5% tez niedobre bo ma duzo laktozy i te po czasie moze cukier skoczyc, ale kto wie, moze u Cb bedzie ok :) A chrupki kukurydziane?- no powiem Ci ze tez nie probowalam, takze ciekawosc jeszcze wieksza. Ja jak jem mleko to wlasnie 1,5%-2% z płatkami z lidla "błonnik" się nazywają- Marja poleciła :) albo z płatkami żytnimi, owsianymi.

Ja Ci polecam Aspargin - to magnez z potasem - w pierwszej ciazy bralam zwykly i twardnial mi ciagle a teraz polecil mi lekarz ten stary sprawdzony, tani w dodatku lek -jalykam go az 4 tab.dziennie .
No mi mleko tez nie szkodzi - ale ja to 2% pije , bo to 0,5 to woda dla mnie :-)

No wlasnie ja bralam kiedys aspargin jak bylam na diecie. Zapytam moja dr, ja magnez biore 2 razy dziennie.

No i zgrzeszylam..ale wiecie co Wam powiem? Zjedzenie tego kawałka ciasta to była dla mnie większa przyjemność niż sex:-p Było nieziemskie! Za godzinę zobaczymy jak cukier, nie liczę, że będzie w normie. Na podwieczorek zjem grapefruita i trochę jogurtu naturalnego, może mi cukru nie wywali.

reklama
no dziewczyny ladne macie cukry. ja dziś 85/98 teraz zjadlam obiad. rolada z piersi+ sałatkę- warzywna- bez majonezu z jogurtem. Dziś rano slabo mi sie zrobilo w sklepie - wiec jak przyszlam to na 2 sniadanie zjadłam owsiankę i 2 kawalki sernika- trudno mam nadzieje ze teraz nie wyrzuci.
Poza tym teraz wstawiłam żurek i juz koniec roboty:). juz mam swieta:)

Do góry