reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śliczne brzusie

No bo do niedawna rzadko która kobieta pilnowała wagi w ciąży i dbała o siebie. Teraz jest większa świadomość i ogólnie mniej się przybiera w ciąży.

Mnóstwo też zależy od budowy. Ja np. zawsze miałam szerokie biodra - nawet jak jeszcze nie były obrośnięte tłuszczykiem (gdzie te lata, ech...), to same kości szeroko wystawały. A brzuch za to niezmiennie 60 cm i ani drgnął. No a teraz w ciąży brzuch mi w ogóle nie rośnie na boki, więc mam ładnie wytaliowany i wypuknięty do przodu. Jak stoję tyłem czy przodem w ciemnym ubraniu, to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży.

Ale i tak się dziwię, że kobieta w sklepie z odzieżą ciążową, chwaląc się, że jest specjalistką, bo pracuje tam 3 lata, oceniła mnie na 2-3 miesiąc. Ja do 4 miesiąca miałam prawie płaski brzuch! Tylko ja widziałam, że lekko mi się wysuwa do przodu. A moje dzisiejsze 96 cm to przecież nie jest jakoś strasznie mało. Jak tak dalej pójdzie, to przyjadę na poród, a w szpitalu mi powiedzą - proszę przyjechać za 2 miesiące, na razie pani jest w 7 miesiącu ;)

reklama
Agaj Twój brzuszek mnie zaskoczył. Porównuję go z moim i aż zazdroszczę.

Wielkie dzięki:) I tak od jakichś dwóch tyg.zaczął mi rosnąć w szybkim tempie

Winka "agaj44 a gdzieście takie małe brzucholki uchowały :rofl2:. Wyglądacie jakbyście dopiero na początku ciąży były :tak:"

:) Dzięki bardzo! No właśnie wczoraj znajomy, który mnie zobaczył że ja w ciąży to obstawił 3 miesiąc...Chyba przesadził;)

agaj44- ja też jak mówię ze jestem w ciązy i to już jest 6miesiąc, to ludzie patrzą jak na debila i mówią tylko że mały mam brzuch----- no żesz kurna wiem że mam mały, ale co mam zrobic??? żrec za 5- ciu żebym tylko przytyła??? w pierwszej ciązy miałam tak samo... tylke że wtedy wszyscy wiedzieli od 5 tygodnia że jestem, a teraz powiedzieliśmy w 17 tyg i znowu to samo mam...

Zebrałam się w sobie i postanowiłam dokumentować rozwój wydarzeń ;) Moja Mama nie ma ani jednego zdjęcia ciążowego brzucha i bardzo tego żałuję, więc nie chcę tego robić mojemu dziecku :)

Wklejam więc: 23 tydzień, 2 dzień - 96 cm.
Od przodu i z boku - trochę ruszone, bo robione z ręki, a jest ciemnawo - bez lampy, bo to odbicie w lustrze ;) Z tyłu moje miejsce pracy, czyli nieład permanentny.

Zobacz załącznik 275540Zobacz załącznik 275541

ewa86 też malutki brzusio masz :happy:.

agaj44, natka86 cieszcie się takimi zgrabniutkimi małymi brzucholkami:tak:.
Ciekawa jestem ile jeszcze Wam urosną do końca ciąży :happy:.

Chyba lepiej mieć mniejszy niż duży. Wydaje mi się, ze wtedy mniej problemów. Juz pisałam, że ludzie widząc mnie, dziwią się, że to dopiero 6 miesiąc. Ludziom nigdy się nie dogodzi w tym względzie. A moja teściowa ciągle by mnie dokarmiała. Twierdzi, że za mało jem, bo za mało przybrałam. A ja przecież i tak duża kobieta jestem (w sensie szerokości, nie wysokości). Całe szczęście, że tyle nie przybieram ile ona by chciała, bo do porodu musieliby mnie dźwigiem zawozić ;)

ewa super zgrabnioszek:tak: ja taki miałam bez ciązy jak sie dobrze najadłam:-D ale to fakt i oczywistość że lepiej mieć maly niż gigant bo i lżej i mniej kg dla kregosłupa i łatwiej zapobiec rozstepom więc cieszcie się:tak:

eeeetam natka nie ma co się złościć...

ludzie mówią to co widzą- jak jest mały brzusio to przecież nie powiedzą, że wielgaśny i odwrotnie

A teraz wrzucę wam Brzuchy z naszego spotkania z Aluśką :)

Jej niebieski, mój czerwony ( u niej wg usg termin przesunął się na 1.12. mi na 4.12 czyli baaardzo podobne:-) )

naszebrzuchy.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry