reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U nas coś tez inaczej. Spanie o 20.30, pobudka 3.30 na karmienie, chęć do zabawy (ale ja odpuscilam) to sobie podyskutowala sama ze soba i usunęła i tak do 8.00.
Dziewczyny karmiące piersią jecie grzyby? Mam na myśli suszone leśne. Myślałam o zupie grzybowej na wigilię i tak się zastanawiam, czy mogęi czy nie zaszkodzi małej.

reklama
Jak tak czytam to co piszecie to jestem w coraz wiekszym szoku. Ogolnie dziecko mam grzeczne ale w nocy to z 5 razy potrafi sie obudzic.. Liczac od zasniecia o 23 do 8 bo mlody ma zegarek w glowie i wstaje punkt co do minuty

Mój syn też się budzi równiutko - 1:00 i 3:00.
Czytałam, że jeśli się budzi o stałych porach i je niepełną porcję (czyt. krócej niż 10 min), to jest to nawykowe budzenie się. Dziecko się budzi, bo tak zostało nauczone, a nie dlatego że jest głodne.

Metoda na eliminację nawyku - trzeba zaburzyć ten nawyk poprzez wybudzenie dziecka godzinę wcześniej, ale tak tylko żeby się rozbudziło lekko i zasnęło.

Próbuję od tygodnia, ale na razie nie działa. Działało przez dwa dni na pobudkę o 1:00, teraz wróciło :((( Dam znać jak załapie. Na razie nic innego nie znalazłam :/

No ale może u was zadziała.

Moja to dopiero zagadka jednego dnia sie nie obudzi drugiego dwa trzeciego trzy a czwartego cztery piatego znowu raz i tak w kółko loteria. Albo sie wyspie albo nie. Dziwne to wszystko. A ostatnio numer taki ze np obudzi sie 5,6,7,8. Co godzine nie rozumiem. A nastepnej nocy od 21-4-9

wff2zbmhhy4k3i05.png

Wlasnie walcze z malym od 17 i jest niepokonany... Matka pada na leb a on sie smieje... Noo slodziak cierpiacy na bezsennosc normalnie :errr:

reklama
Mój syn też się budzi równiutko - 1:00 i 3:00.
Czytałam, że jeśli się budzi o stałych porach i je niepełną porcję (czyt. krócej niż 10 min), to jest to nawykowe budzenie się. Dziecko się budzi, bo tak zostało nauczone, a nie dlatego że jest głodne.

Metoda na eliminację nawyku - trzeba zaburzyć ten nawyk poprzez wybudzenie dziecka godzinę wcześniej, ale tak tylko żeby się rozbudziło lekko i zasnęło.

Próbuję od tygodnia, ale na razie nie działa. Działało przez dwa dni na pobudkę o 1:00, teraz wróciło :((( Dam znać jak załapie. Na razie nic innego nie znalazłam :/

No ale może u was zadziała.

10 min to niepełna porcja?? to mój prawie zawsze je niepełna czy to rano południe czy noc... ;) ale moze ma się to do tych pobudek o tych samych godzinach, no i zależy od dziecka bo dla niektórych te 10 min to już pełny obiad 3daniowy;)

Moj się budzi 2-3razy, zjesc przytulić się do cyca i spowrotem spać...
A dziś nie wiem co mu było po poludniu i wieczorem, marudny strasznie, śpiący, tarl oczy, płakał, wyrywal sie i szarpal i drapal, niby głodny ale jak przysuwałam go do cyca to jeszcze większy krzyk... w końcu zdecydował się na jedzenie i usnal jak już tracilam nadzieję. Myślę że to może dziąsła mu już dokuczaja bo nie wkłada rąk do buzi tak normalnie delikatnie tylko cokolwiek złapie to strasznie mocno gryzie i ze złością

Ostatnia edycja:
Do góry