Ja tylko dodam ze mojej kolezanki dziecko mialo zatkane kanaliki. Tylko wtedy oczy ropiały. Nic nie pomagalo na to zadne przecieranie, masci zapisane przez lekarza.I musieli jechac do przetkania. A tak raczej jak z oczami sie nic nie dzieje to chyba nie powinnyscie sie martwic.No i jeszcze mój też nie ma łez. Kayah daj znać co ci pediatra powiedział. Zajrzałam do dr Google. Podobno do roku tak może być. U 95% dzieci samoistnie się odblokowuja te kanaliki. Jeśli oczy normalnie wyglądają to chyba nie mamy powodu do paniki. Ale Ja tez zapytam pediatry przy najbliższej wizycie.
reklama
Anpio, dawaj tez wody do picia. Tak aby dziecko Ci sie nie odwodnilo i ten dicoflor.Hej, a ja dzisiaj w stresie. Wczoraj mała koło 20 wyżygała mleko i to nie była ulewka tylko żyganie, potem koło 23 zjadła może ze 100 ml. Spała po tym do 6:30 i znowu tylko 100 ml mleka zjadła a potem była rzadka i śmierdząca kupa. Nie wiem czy to przez to ze ona wszystkie te zabawki do buzi pakuje. Myję jej te zabawki i ręce w ciągu dnia przecież.
Teraz śpi. I nie wiem czy już mam z nią jechać do lekarza, czy jeszcze poczekać co sie bedzie działo po następnym jedzeniu. Gorączki nie ma , zachowuje sie normalnie, nie marudzi, uśmiecha sie. Jak myślicie ?
Mi lekarz po prostu kazał częściej karmić. O wodzie nic nie mowil.Anpio, dawaj tez wody do picia. Tak aby dziecko Ci sie nie odwodnilo i ten dicoflor.
To moze. Jak karmisz piersia i chce jesc to ok.
Jak jednak wymiotuje caly czas czy ma silna biegunke to woda nie powinna zaszkodzic. Bo jak dojdzie do odwodnienia to jednak trzeba do szpitala pod kroplowke w tedy uzupelniac elektrolity.
Jak jednak wymiotuje caly czas czy ma silna biegunke to woda nie powinna zaszkodzic. Bo jak dojdzie do odwodnienia to jednak trzeba do szpitala pod kroplowke w tedy uzupelniac elektrolity.
sa zalecenia tskie . Ale jak np dziecko nie chce jesc i wymiotuje czy czysci go to trzeba jak najszybciej nawadniac. Chyba nikt nie chce aby dziecko zmarlo z odwodnienia. Ogolnie lepiej jechac do szpitala jak juz jest tak naprawde caly czas wymioty po kazdym zjedzonym mleku czy wodzje lub czyszczenie , ale bylam raz w szpitalu pediatrycznym gdzie byl rota wirus i to bylo straszne co sie tam dzialo. Nie dosc ze te maluszki pod kroplowkami z rotem lezaly to do tego pozarazaly sie innymi chorobami. A inne przyszly z zapalenien pluc a na oddziale rota dostawaly dodatkowo. Jesli w ogole chodzi o rota bo to moze byc cos innego i nie trzeba panikowac. Ale taki rota wirus dla nas jakos do przezycia dla dziecka malego moze byc bardzo niebezpieczny.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Anpio
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny.
Narazie nie wymiotuje, ale mleka tylko 80 zjadła, wodą pluje. Wbiłam sie na czata w medicover i lekarz powiedział ze dopóki nie wymiotuje po każdym jedzeniu to sie nie odwodni, a mniejszy apetyt może mieć do 3 dni i wtedy do lekarza. Obserwować temperaturę bo może jakaś infekcja sie rozwija i dicoflor dawać.
Cały czas jakiś stres z tymi dzieciolami, dopiero starszy skończył antybiotyk to teraz z małą problem, nie ma chwili przerwy
Przed szpitalem będę sie bronić rękami i nogami, bo faktycznie dzieciak może załapać coś extra niż to z czym przyszedł. Byłam ze starszym jak miał pół roku, bo miał obturacyjne zapalenie oskrzeli, to właśnie złapał jeszcze dodatkowego wirusa od dzieci z którymi na sali leżał. To była masakra, tydzien tam spędziliśmy.
Narazie nie wymiotuje, ale mleka tylko 80 zjadła, wodą pluje. Wbiłam sie na czata w medicover i lekarz powiedział ze dopóki nie wymiotuje po każdym jedzeniu to sie nie odwodni, a mniejszy apetyt może mieć do 3 dni i wtedy do lekarza. Obserwować temperaturę bo może jakaś infekcja sie rozwija i dicoflor dawać.
Cały czas jakiś stres z tymi dzieciolami, dopiero starszy skończył antybiotyk to teraz z małą problem, nie ma chwili przerwy
Przed szpitalem będę sie bronić rękami i nogami, bo faktycznie dzieciak może załapać coś extra niż to z czym przyszedł. Byłam ze starszym jak miał pół roku, bo miał obturacyjne zapalenie oskrzeli, to właśnie złapał jeszcze dodatkowego wirusa od dzieci z którymi na sali leżał. To była masakra, tydzien tam spędziliśmy.