reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
no mi się tez
Dziewczyny jakiś czas temu poznałam tutaj taka Polkę która miała miesiąc po mnie termin ( cc ) urodziła tydzień temu. Pisze mi ze ona dzień po to już się schylała wszystko robiła, nic ja nie boli, No jakby wgl jej dziecka nie wyjęli.. pomyślałam ściema ale dobra każdy inaczej przechodzi przecież nie?! Ale teraz mnie zabiła tym co napisała. Mała skończyła tydzień a ona, ze zostawia dziecko z teściowa na 2 h i jedzie na zakupy [emoji23] bo odciąga mleko i mała pije z butelki, ja szok. Ze jutro idzie z mężem na kolacje do miasta na cały wieczór. Sory ale czy któraś z Was miała sile po tygodniu od urodzenia na coś takiego? Nie chce mi się trochę wierzyć w takie gadanie.. aż jestem ciekawa czy to możliwe wszystko [emoji23] wydaje mi się, ze to ściema piękna bo niektóre kobiety maja tak, ze opowiadają jak to sobie radę dają, ze super a naprawdę.. ja nie wiem czy dałabym radę zostawić tygodniowe dziecko z kimś [emoji5] No nic wiec ja pozdrawiam wszystkie prawdziwe zombie mamusie [emoji173]️[emoji173]️

Sierpniówka, ja się nie czułam źle. Ale do sklepu nie miałam ochoty isć. Na spacery wychodziłam tylko. Dziecka nie umiałabym zostawić. Też mam znajomą co teraz rodziła tydzień temu i ona do mnie pisze smsa ze czeka na Nianię sprawdzi ja przez tydzień i wraca do pracy. To wg mnie jeszcze gorzej zostawić no kurcze NOWORODKA przecież z jakąś zupełnie obca osobą, a tez pracować jeszcze nie musiała. :/
A niektóre tak moga też pisać, bo z tym sklepem dziwne, chyba że jakaś uzależniona jest :)

Dziewczyny wiecie co, ja od trzech dni nie budzę już swojej. I spi mi tak od 22, 23 do 5 godziny. Wczoraj spała do 7 tylko spała ze mna bo byłam u rodziców i nie miałam łóżeczka.
Usypiam ja już w ten sposób że kładę o tej godzinie i ona płacze to siedzę przy niej nad łóżeczkiem i głaszcze i glaszcze, puszczam klasykę bobasa i ona pomału zamyka oczka. Idę i za jakiś czas słysze jęczenia to wracam i znowu głaszcze i mówię ciii ciii I ide i za jakiś czas znowu tak. Zauważyłam że jest spokojniejsza. W nocy tez tak wstaję i ją uspokajam jak słyszę ,że coś pojękuje a oczka ma zamknięte.
Zaczełam tak robić bo zauważyłam że w nocy to ja ja budziłam do tego jedzenia. Własnie usłyszałam że jęczy to ja szybko buch robię mleko, przychodzę a ona śpi. no to sie kładłam. Zaczęła znowu coś tam jęczeć i się wiercić to ja ją brałam, a ona miała oczka zamknięte. jak ją wzięłam no to jadła to mleko ale na śpiocha.

sierpniowka teoretycznie jest mozliwe tak szybkie ruszenie w swiat ale na boga ja na przyklad sie czuje megaprzywiazana do swojego dziecka zle mi bez niej kolo siebie bo mam przeczucie, ze nikt tak dobrze o nia nie zadba jak ja i sie martwie po prostu jak ktos inny na te 2h z nia zostaje czy na pewno wszystko ok bedzie zrobione, zostawiam milion instrukcji a i tak myslami przy dziecku i to dopiero teraz, takiego tygodniowego kruszka to nie odstepowalam o krok tylko 2x dziennie szlam na szybki przysznic a nie jakies zakupy [emoji23]

kayah kosmos jakis jeszcze na cale dnie? to ja jak mala bedzie miec rok planuje na pol etatu isc bo mi szkoda czasu z dzieckiem jak sie rozwija i ksztaltuje zostawiac na 8-10h dziennie z dojazdami a taki kilkudniowy maluszek to z dnia na dzien sie zmienia przeciez..

dordaw ja nic nie biore poza dha a i tego czasem zapomne, wczoraj pierwsze przytulanki i zapomnialam wziac tabletki dobrze, ze mnie tknelo jak zasypialam bo dopiero bylby problem [emoji23] mi to chipa powinny wszepic i automat wszystko podawac bo ja glowy nie mam do takich rzeczy

odnioslam wrazenie, ze jak podaje malej te homeopatyczne rzeczy wieczorem a nie rano to lepiej spi i zrobilam eksperyment dalam jej wczoraj o 20. zjadla o 21 spala do 2, podalam jej wtedy smoczka bo marudzila a nie plakala uznalam, ze jak glodna to i tak sie rozwrzeszy zaraz i spala do 5 dalej [emoji33] troche za dlugo bez jedzenia moglam ja o tej 2 nakarmic w sumie ale rzecz w tym, ze cholera to chyba dziala :D

Dziewczyny czy Wy bierzecie jakies suplementy diety badz wiraminy poza dha??
ja biorę jakiś zestaw witamin jak mi sie przypomni tak co drugi dzień przeważnie- muszę brac przy jedzeniu bo inaczej mi niedobrze no i dlatego zapominam. i żelazo co jakiś czas. Czuję że zaczyna mi brakować magnezu bo wczoraj skurcze mnie zaczęły łapać.

Z tym smocziem to muszę napisać, bo nie chodzi o żadne obrzydzenie jakieś czy coś, tylko że oblizując można dzieciom próchnicę sprzedać. Teraz to pewnie nie ma znaczenia, ale za kilka miesięcy już tak ;) To samo ze wspólnymi sztućcami.

My już dzień zaczęliśmy, nie ma to jak pobudka w sobotę przed 6. Zaraz starsza wstanie, aaaa.

@agata320 ja mam sterylizator i podgrzewacz z Avent i polecam, szczegolnie podgrzewacz, od kiedy go mamy, nawet nie musze sprawdzac temp. mleka na rece (tak jak w szpitalu pokazywali), jak chcesz to moge Ci napisac modele bo chyba sterylizatorow jest kilka rodzajow-nie wiem, bo to maz ogarnial :D

No właśnie Paper mam to samo jak takie małe dziecko same zostawić. Mi się nie chce wierzyć w takie opowieści, miałaś cc i co skakalas dzień po ? [emoji5] ja dziś będę zaczynać przygodę z laktatorem w końcu bo mały rzuca się przy piersi a mleko jest i chce zobaczyć czy coś to zmieni. Można raz odciągnąć nie ? Ja wgl nie biorę witamin [emoji18] a powinnam ? Czasem wypije magnes .. a te baby co wracają do pracy po miesiącu to dla mnie?! Niech się pukną w głowę.

Ja po porodzie przez dwa tygodnie mialam problem zeby wyjsc na spacer z dzieckiem. Czulam sie fatalnie. Poza tym nie zostawilaabym takiego maluszka. Jak ja sily nie mialam i moja mama zaproponowala ze wyjdzie z nia na spacer to sie nie zgodzilam musialam byc z nia non stop. Wiec dziwie sie strasznie.
Ja teraz nie biore żadnych witamin na poczatku zelazo i te co w ciazy a teraz nic.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

haha skakac moze nie ale na prawde niezle sie czulam dopiero jak te powiklania sie zaczely to byla lipa ;p

sierpniowka no powinno sie suplementowac szczegolnie te dha bo one przechodza do mleka i dziecko jest madre wtedy :D

reklama
Haha wiem czytałam ale kurde brałam cała ciąże i kawałek po bo miałam zapas a teraz musiałabym z polski sprowadzać bo tutaj nie ma czegos takiego , tutaj nie mówią żeby coś łykać karmiąc [emoji5] a z drugiej strony kiedyś się nie łykalo i wydaje mi się ze było więcej ludzi mądrych [emoji23][emoji23]

Do góry