reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Paper jak u nas sa zimne na dole a do gory cieple to mam mowic wlasciciela to wode zawsze dolewaja:-)
Kulka stawiam na rzyganko a pozatym antybiotyk przestanie dzialac
Mi ostatnio dziadek powiedzial ze jak dziecko placze to glodne albo ma mokro bo jego zona to gromade dzieci wychowala a ledwo z domu co wyszlam i byl najedzony i nakarmiony i dodam ze dopuki nie zasnie w wozku to trzeba jezdzic bo nie lubi postoju ale wszystkie babcie i dziadkowie swiata wiedza lepiej :-)

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jakiś czas temu poznałam tutaj taka Polkę która miała miesiąc po mnie termin ( cc ) urodziła tydzień temu. Pisze mi ze ona dzień po to już się schylała wszystko robiła, nic ja nie boli, No jakby wgl jej dziecka nie wyjęli.. pomyślałam ściema ale dobra każdy inaczej przechodzi przecież nie?! Ale teraz mnie zabiła tym co napisała. Mała skończyła tydzień a ona, ze zostawia dziecko z teściowa na 2 h i jedzie na zakupy [emoji23] bo odciąga mleko i mała pije z butelki, ja szok. Ze jutro idzie z mężem na kolacje do miasta na cały wieczór. Sory ale czy któraś z Was miała sile po tygodniu od urodzenia na coś takiego? Nie chce mi się trochę wierzyć w takie gadanie.. aż jestem ciekawa czy to możliwe wszystko [emoji23] wydaje mi się, ze to ściema piękna bo niektóre kobiety maja tak, ze opowiadają jak to sobie radę dają, ze super a naprawdę.. ja nie wiem czy dałabym radę zostawić tygodniowe dziecko z kimś [emoji5] No nic wiec ja pozdrawiam wszystkie prawdziwe zombie mamusie [emoji173]️[emoji173]️

No ja bym sie bala takiego tygodniowego maluszka z kims zostawic. No i tydzien po porodzie bylam tak niewyspana i zmeczona, ze ostatnia rzecza na ktora mialam ochote, to latanie po sklepach czy wychodzenie wieczorem

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tutaj mam znajoma, ktora kilka dni po porodzie wrocila do pracy, a dziecko zostaje z mama. Nie wyobrazam sobie jak mozna takiego maluszka niespelna tygodniowego zostawiac na cale dnie. Tym bardziej ze wcale nie musiala tak szybko do pracy wracac

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie dobrze czułam po porodzie ale nie przyszło mi do głowy zeby na zakupy wychodzić, pozatym noe wyglądałam pieknie.. Nie zostawiłabym Marcysi takiej malutkiej. Dziewczyny cały czas podgrzewam mleko w cieplej wodzie i nigdy nie wiem ile ma stopni. Chciałabym kulić podgrzewacz i sterylizator w jednym. Polecacie cos, co używacie? I jeszcze pytanie co ile wyparzacie butelki, laktatory? I czy gotujecie je pare minut tak jak zalecają? Patrzyłam na to noszenie i przewijanie prawidłowe zawitkowskiego. Wszystko zle robię:-(( jak mi przykro, człowiek nieświadomie krzywdę dziecku robi, oszaleć mozna:-(

Musze jutro przejrzec ta stronke bo tez pewnie wiele rzeczy robie zle. Przy karmieniu tez jedna raczka zawsze wychodzila od drugiej strony pod pacha. A podnosze mala biorac pod pachy: to zle?

Ja wczoraj mialam dzien masakra. Malej sie cos poprzestawialo i najpierw nie chciala usnac kolo 3 nocy po karmieniu, a pozniej od 7 rano caly dzien marudzila i poplakiwala, spokojniejsza byla tylko na rekach. Na spacerze sie obudzila i w ryk, nie dalo rady uspokoic. Kolo 14 juz sama zaczelam z nia poplakiwac bo brakowalo mi pomyslow co mam robic. W koncu poprosilam meza zeby wczesniej wrocil. Zaczal sie przed nia wydurniac, jakies wierszyki czytac i bylo troche lepiej. Mi do tego jeszcze wczoraj nogi i rece dretwialy. Bylam u lekarza i mam sprawdzic poziom witamin bo moze czegos brakuje, a ruchu malo, dieta niezbyt uboga i karmienie piersia robi swoje.

Dziewczyny czy Wy bierzecie jakies suplementy diety badz wiraminy poza dha??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie porod naturalny byl dosc szybki a i tak tydzien po bym nigdzie nie wyszla. Roznie to bywa z ludzmi, niektorzy moga czuc sie swietnie i nie musi to byc sciema moim zdaniem :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry