reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

tak tabletki anty zapomnialabym wziac dobrze, ze mi sie przypomnialo [emoji56]

daje chamomilla i ignatia obydwa 200ch po 1 granulce w odrobinie wody rozpuszczam w strzykawce i wlewam do buzi, to pierwsze to niby rumiankowe - rozluzniajace, pomaga na brzuszek i na zabkowanie podobno tez a ignatie ja bralam na ten zespol niespokojnych nog generalnie wycisza i ulatwia zasypianie

w ogole blizniaki to hardcore nie raz z moim gadalam, ze jakby druga nina miala byc obok i sie zachowywac jak ta pierwsza to nic tylko oszalec :D

reklama
Hahaha racja co do bliźniaków ale z drugiej strony pomysł jeden poród, jeden raz w tych pieluchach .. [emoji5] ja chyba wolałabym raz a porządnie hehe

No niby tak ale nie wiem [emoji23] napewno są dobre i złe strony. Jezu ja jak pomyśle ze znów będę musiała być w ciąży i rodzic to już mi się odechciewa sexu a chce mieć kiedyś drugie dziecko [emoji5] z bliźniakami raz a porządnie No nie wiem sama [emoji5]

Cześć dziewczyny,
Ale się nazbierało tematów, nie nadążam za Wami, tak czy inaczej ostatnie 3 dni nie było czasu bo nawiedziła mnie rodzinka i nawet netu nie odpaliłam, w dzień towarzystwo i córka, w nocy leciałam na pysk....
Słuchajcie jaki numer, wczoraj mała zjadła o 20.00 , 120 ml potem nie chciała spać i tak do 22 był cyrk, pomyślałam może dam jej jeszcze mleka żeby mnie za 2 godziny nie budziła i nim włożyłam butle w usta, jak mi chlusnęła to wszystko pływało, potem piszczała bo jak z haftowała wszystko to jej się jeść chciało, więc dałam i padła. Sama też padłam po czym jak otworzyłam oczy byłam w szoku, godzina 6.15 na zegarku, pytam swojego faceta czy on wstawał, a on że nie..... no i tak się zastanawiam czy aby wszystko ok. ? słuchajcie ponad 8 godzin bez jedzenia, na dodatek miała wyczyszczony żołądek, co myślicie ? czy którejś z Was zdarzyło się coś podobnego ? rano zjadła połowę tego co zwykle, nie wiem co myśleć...

dziewczyny, ostatnio zdarzają mi się takie dni, zę karmię tylko z jednej piersi, tzn rano karmienie ok. 9, ale wydaje mi się że krótko je I nie zjada mi z niej, bo dalej jest pełna, to potem o 12 znów go przystawiam do prawej I znów zjada z niej, a potem koło 15-16 znów z tej samej, albo czasem daję mu chwilę lewą, bo już się napełni I potem znów z prawej,a z lewej już muszę ściągnąć laktatorem.
jak karmię na zmianę to mi się wydaje że za chwile obie mam sflaczałe I sie nie napełnią porządnie żeby sie najadł... nie wiem już zgłupiałam, co te moje piersi ostatnio wywijają.
czy lepiej jednak trzymać stały rytm I karmic raz z jednej raz z drugiej?

a co do przerywania karmienia I wracania do laktacji po jakimś czasie to czytałam kiedyś, już dawno temu artykuł, że laktację można wywołać nawet u osoby która nie rodziła dziecka.
tzn. był opisywany przypadek mamy, która nie mogła zajść w ciążę I adoptowali dziecko malutkie, noworodka I ona tego adoptowanego noworodka przystawiała do piersi I jej się udało karmic z własnych piersi pomimo tego że nie urodziła dziecka. jakoś ją przygotowywał lekarz wcześniej, przed wzięciem tego dziecka walczyła z laktatorem, a potem jak dostąła już dziecko to miała laktację I karmiła.

Dominika, szok, że to możliwe. Siła umysłu. Ja karmię na zmianę. Jak nie będziesz przystawiać, to produkcji nie będzie.

Moja starsza odkąd skończyła 6tyg. przesypiała noce bez jedzenia, od 23 do 6 rano. Pobudki były, ale z innych powodów. Teraz się nie zapowiada. Narazie dwa karmienia nocne, marzę chociaż o jednym.

Dominika ja karmiłam raz z jednej raz z drugiej ale mały mało przybierał i położona kazała na przemian przy jednym karmieniu. Wczoraj w nocy zaczęłam się zastanawiać ze od kiedy tak karmie mam okropnie sflaczałe i mam naprawdę mniej pokarmu.. mały się bardzo denerwuje przy piersi, kopie, stęka.. nie przy każdym karmieniu ale jednak i właśnie się zastanawiałam czy znów nie zaczął karmić raz z jednej raz z drugiej ..

wiecie, chyba włanie tak jest, że jak przystawiam do jednej to po 2-3 dniach ciężej jest z drugiej nakarmić.
muszę jakoś ustabilizować to karmienie....

asz - dokładnie, siła umysłu I fizjologia kobiety. widocznie to możliwe, kobieta jest tak skonstruowana ze się da.

reklama
Ja karmie raz z jednej a raz z drugiej i moje cycki są ciągle miekkie, twardsze robią się w nocy jak mniej karmie, ale szału nie ma z tym że pokarm ciągle jest i mała się najada.

Peper nastaw sobie alarm w telefonie np na 20stą i będziesz wiedziała że masz wsiąść tabletkę:) chociaż ja czasem wyłączyłam alarm i za chwilę miałam wsiąść bo coś robiłam a potem zapomnialam;)

Dzisiaj wstawiłam pranie bez proszku i tak oto wypralam, moja mama nie brała dha i są tego skutki;)

Do góry