reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dzienia Nati :D milo mi .

Kurde ja tam olewam. Kładę normalnie nic mu się nie dzieje podnoszę tez. Jest git.

Nati jaka kulturwa! Super :)

Kayah ja też[emoji14]

Jezu wyszliśmy do sklepu , zimno jak! Mąż był z psem i mówi weźcie się ciepło poubierajcie bo mróz, ja myślę tatarata pewnie zapoci mi dziecko. Ale faktycznie jest zimno.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja kładę synka na przemian na jednym lub drugim boku bo bardzo ulewa więc boję się bardzo żeby nie zachłysnął się. Wczoraj byliśmy na usg bioder i musimy wkładać mu pieluszkę flanelową między nóżki, robić kółka nóżkami i nosić i układać na żabkę,czy któraś z Was też ma takie zalecenia?
Po tych waszych rozważaniach też zaczęłam zastanawiać się co robię nie tak przy pielęgnacji i zajmowaniu się dzieckiem i aż strach pomyśleć. Ja jak karmię to trzymam rączkę małego pod pachą bo tak jest najwygodniej ale teraz to już nie wiem czy powinnam. Macie rację że kiedyś chyba było łatwiej zajmować się dzieckiem bo nikt się nie zastanawiał nad takimi sprawami.

Ja tez bylam dzisiaj na spacerze, piekna jesienna pogoda! <3 i ide z bananem, gapie sie na Antka, a z przeciwka szedl jakis dziadek (wszystkich dziadkow tu nazywam Hans i strasznie mnie to bawi) z zacieszem do swojego psa i nawet mi "Hallo" powiedzial, no tak mi sie przyjemnie zrobilo :D generalnie Antek robi furore wsrod niemieckich babc :D nie ma spaceru zeby go jakas nie zaczepila, a najlepsze sa pytania, a to chlopiec czy dziewczynka?-kiedy jest ubrany na niebiesko.... :D

Ale mi stałyście do myślenia, temat na czasie! Wysyłam swojemu snapa dzisiaj jak usypiam mała a on mi wiadomość :jak ty ja trzymasz?!!: no kurde mysle sobie wiecznie mówi ze on cos zle robi a teraz pretensje, a ja mysle ze trzymałam ja dobrze bo wreszcie w tej pozycji nie płakała :-o ogólnie ja na pewno mnóstwo rzeczy robię zle. Jak ja podnoszę to wkładam ręce pod jej ręce i czasami sie zastanawiam czy jej nie szkodzę?! Jak to jest? Pozatym układam na wznak ale główka zawsze na boku. Bardziej lubi lewa stronę i układam na prawy ale zawsze sie przekręci;-/ bedzie krzywa głowa?;-( faking porady! Masakra jakas;-/ mam książkę tego gościa zaraz muszę zajrzeć i zobaczyć co on tam pisze. Jak rehabilitantka była to nic mi uwagi nie zwróciła, ale z drugiej strony masowala mojego tatę a ja ja poprosiłam zeby sprawdziła napięcie u małej. Byłam dzisiaj u kumpeli na kawie, jej corka urodziła sie w ten sam dzien co Marcysia i jest taka kontaktowa śmieje sie, patrzy a moja w dzien jakos nie bardzo;-// mamakulka walnij sobie drinka;) wypij nasze zdrowie chociaz jak masz tak z tym uchem przerąbane.. My tez dzisiaj spacer zaliczylysmy, piękna jesienna pogoda;-)

Jezu ale mam dzis wkur... mała caly dzien marudzi. Nie wyspana jestem a jutro mam roboty w pip bo te chrzciny. A tak w ogole to jak o nich mysle to chce juz poniedzialek. Ttylko męka.. kupe roboty po to zeby przyjsc sie nachlac i nażreć.... a ja co mam od zycia? Karmienie. Martwienie sie o brak kupy i ciagle bujanoe nogami masowanie brzuszka bo juz sie meczy bączki są kupy nie.. oszaleje dzis. Wyszlabym i wrocila za dwa dni. Boze chyba nie nadaje sie na rodzicielke!! :(

Robie sobie melise!

moja tez maruda sie zrobila popoludniu wszystko mnie boli od bujania na kazdy mozliwy sposob ;p

pije karmi, wasze zdrowko zeby dzieciaczki daly odsapnac troche :D mamakulka ty skuteczniej czyms % zadzialaj [emoji23]

reklama
Zwróciłam uwagę i mały tez leżąc na plecach ma głowę po jednej albo drugiej. Nie na na wprost. Wiec okay? Zacznę go w dzień na bok kłaść w takim razie. Mam nadzieje, ze mu krzywdy nie zrobiłam jakoś dotychczas. Wolałam chyba nie wierziec bo teraz będę o tym myśleć. [emoji5] ja sie zastanawiam czy nie wypić 2% cytrynowego może by mi ruszyl bardziej pokarm, jak wypije to po 4 h mogę już nakarmić? Same mam mysleniowki dziś [emoji3]

Do góry