reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny. Czytam was regularnie ale jakos braklo czasu zeby cos napisac. Moj maluszek wczoraj skonczyl 6 tygodni. Od poczatku dokarmiam go mm gdyz nie mialam duzo pokarmu. W tej chwili przeszlam calkowicie na mm. Podaje mu bebiko najzwyklejsze. Na poczatku mial troche problemy z kupka i go to meczylo jak nie robil 3 dni. Ale teraz mu sie to reguluje juz i kupka jest prawie co dzien. Podaje mu rowniez kropelki sab simplex a wczesniej delicol.
Co do spania to calkiem ladnie spi w nocy, zazwyczaj mamy dwie pobudki ale nad ranem okolo 6-7 jakos jeczy i steka przez sen dosyc glosno wiec my tez sie automatycznie budzimy. Ale ogolnie nie ma tragedii.
Moge prosic o dane do maila? Z checia obejrze wasze pociechy i sama tez podesle fotke mojego szkraba :)

reklama
Moja w nocy spi, tak od 19 do 7 rano z przerwami na jedzenie, ale jak wracamy ze spaceru kolo 12/13 i sie budzi to juz pozniej do wieczora nie spi.. Czasami moze w miedzy czasie przysnie ale to na krotko, max 30 min.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

kurczę nie wiem czy dala bym rade tak mojego przestawić :p dziś jak o 9 wyszliśmy to do 11:30 spal może 30-45minut a potem o 14 padł i śpi nadal. Już jak się obudzi o tej 17 to o 19-19:30 zaczyna być mocno marudny...chociaż on ma dopiero 4 tygodnie i 3 dni to może potrzebuje pospać w dzień...

moja chyba przestaje potrzebowac tyle spac w dzien ale czas kiedy nie spi poswieca na plakanie, wzielam ja na spacer ponad godzinny wrocilam to spi dalej w wozku moze nawet cieply obiad zjem [emoji23] ulewa nas zlapala i tu rzecz o ktorej nie pomyslalam wczesniej - kompletnie mokre rekawy od trzymania rak przed soba cala droge ;p

Paper moj tak samo. Coraz mniej snu potrzebuje. Ale duzo placze i marudzi gdy nie spi. Ciezko go zabawic. Lubi jak go nosze na pionowo bo wtedy obraca glowka naokolo i oglada wszystko

Mi z kolei w szpitalu powiedzieli że zmieniły się wytyczne i teraz wit K daje się w większej dawce 150 (wcześniej 30). W aptece znajoma farmaceutka znalazła tylko Kid-vitum z ta dawką. Jak podawałam Nutramigen nie dawałam wcale witamin, przy karmieniu naprzemiennym co drugi dzień, a teraz przy KPI codziennie. Nie zauważyłam aby jakoś na niego wpływała. Te witaminy mam podawać przez 3 miesiące a potem tylko D.
Jeśli chodzi o mm to najlepszy skład ma mleko Hipp, bo nie zawiera z składzie tauryny czy jakoś tak która powoduje tycie. O ile pamiętam to mleko z Rossmana też.
Córce zamierzam przekłuć uszy jak sama poprosi.
U nas też włączył się mały głód nocny. Jak wcześniej budził się raz w nocy teraz czasem nawet 3 godzin nie wytrzyma.
Agata, Filipek tez przestał ulewać (czasem zdarzy się) jak zaczęłam mu dawać z butli zagęszczone. Podobne spostrzeżenia mam w stosunku do Delicolu. Gdy podawałam łyżeczką nie pomagał, a jak dodam do butli dobrze rozmieszam jest w porządku. Szkoda tylko, że to odciąganie mleka jest takie męczące... Chciałabym chociaż pół roku go w ten sposób karmić. Ostatnio i u mnie jakoś mniej mleka, może to kolejny kryzys. Mimo wszystko odciągam 1300-1400 ml na dobę a mały zjada 7-8 razy po 100-120 ml także mam sporą nadwyżkę. Musze kupić woreczki i mrozić na przyszłość.

Hej Dian_a. Moj maluszek tez juz okolo 6-7 marudzi przez sen. I marudzi dopoki go nie wezme na rece i nie zaczne zabawiac. Mysle ze on po prostu juz chce wstac i w ten sposob to sygnalizuje. Jak ma na imie Twoj maluszek?

dziewczyny tak mi przyszlo do glowy, szczepilam mala w srode potem duzo spala, w czwartek z tego co pamietam bylo w miare ok a piatek i sobota maruda jakich malo, myslicie, ze to marudzenie poszczepienne moze byc? myslalam, ze jak juz to od razu wystapi

reklama
Moj nie byl szczepiony jeszcze a nagle z dnia na dzien zaczal byc marudny i przestal spac w dzien. Moze to ten skok rozwojowy albo przesilenie jesienne

Do góry