reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny. Czytam was regularnie ale jakos braklo czasu zeby cos napisac. Moj maluszek wczoraj skonczyl 6 tygodni. Od poczatku dokarmiam go mm gdyz nie mialam duzo pokarmu. W tej chwili przeszlam calkowicie na mm. Podaje mu bebiko najzwyklejsze. Na poczatku mial troche problemy z kupka i go to meczylo jak nie robil 3 dni. Ale teraz mu sie to reguluje juz i kupka jest prawie co dzien. Podaje mu rowniez kropelki sab simplex a wczesniej delicol.
Co do spania to calkiem ladnie spi w nocy, zazwyczaj mamy dwie pobudki ale nad ranem okolo 6-7 jakos jeczy i steka przez sen dosyc glosno wiec my tez sie automatycznie budzimy. Ale ogolnie nie ma tragedii.
Moge prosic o dane do maila? Z checia obejrze wasze pociechy i sama tez podesle fotke mojego szkraba :)

reklama
Moja w nocy spi, tak od 19 do 7 rano z przerwami na jedzenie, ale jak wracamy ze spaceru kolo 12/13 i sie budzi to juz pozniej do wieczora nie spi.. Czasami moze w miedzy czasie przysnie ale to na krotko, max 30 min.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

kurczę nie wiem czy dala bym rade tak mojego przestawić :p dziś jak o 9 wyszliśmy to do 11:30 spal może 30-45minut a potem o 14 padł i śpi nadal. Już jak się obudzi o tej 17 to o 19-19:30 zaczyna być mocno marudny...chociaż on ma dopiero 4 tygodnie i 3 dni to może potrzebuje pospać w dzień...

moja chyba przestaje potrzebowac tyle spac w dzien ale czas kiedy nie spi poswieca na plakanie, wzielam ja na spacer ponad godzinny wrocilam to spi dalej w wozku moze nawet cieply obiad zjem [emoji23] ulewa nas zlapala i tu rzecz o ktorej nie pomyslalam wczesniej - kompletnie mokre rekawy od trzymania rak przed soba cala droge ;p

Paper moj tak samo. Coraz mniej snu potrzebuje. Ale duzo placze i marudzi gdy nie spi. Ciezko go zabawic. Lubi jak go nosze na pionowo bo wtedy obraca glowka naokolo i oglada wszystko

Mi z kolei w szpitalu powiedzieli że zmieniły się wytyczne i teraz wit K daje się w większej dawce 150 (wcześniej 30). W aptece znajoma farmaceutka znalazła tylko Kid-vitum z ta dawką. Jak podawałam Nutramigen nie dawałam wcale witamin, przy karmieniu naprzemiennym co drugi dzień, a teraz przy KPI codziennie. Nie zauważyłam aby jakoś na niego wpływała. Te witaminy mam podawać przez 3 miesiące a potem tylko D.
Jeśli chodzi o mm to najlepszy skład ma mleko Hipp, bo nie zawiera z składzie tauryny czy jakoś tak która powoduje tycie. O ile pamiętam to mleko z Rossmana też.
Córce zamierzam przekłuć uszy jak sama poprosi.
U nas też włączył się mały głód nocny. Jak wcześniej budził się raz w nocy teraz czasem nawet 3 godzin nie wytrzyma.
Agata, Filipek tez przestał ulewać (czasem zdarzy się) jak zaczęłam mu dawać z butli zagęszczone. Podobne spostrzeżenia mam w stosunku do Delicolu. Gdy podawałam łyżeczką nie pomagał, a jak dodam do butli dobrze rozmieszam jest w porządku. Szkoda tylko, że to odciąganie mleka jest takie męczące... Chciałabym chociaż pół roku go w ten sposób karmić. Ostatnio i u mnie jakoś mniej mleka, może to kolejny kryzys. Mimo wszystko odciągam 1300-1400 ml na dobę a mały zjada 7-8 razy po 100-120 ml także mam sporą nadwyżkę. Musze kupić woreczki i mrozić na przyszłość.

Hej Dian_a. Moj maluszek tez juz okolo 6-7 marudzi przez sen. I marudzi dopoki go nie wezme na rece i nie zaczne zabawiac. Mysle ze on po prostu juz chce wstac i w ten sposob to sygnalizuje. Jak ma na imie Twoj maluszek?

dziewczyny tak mi przyszlo do glowy, szczepilam mala w srode potem duzo spala, w czwartek z tego co pamietam bylo w miare ok a piatek i sobota maruda jakich malo, myslicie, ze to marudzenie poszczepienne moze byc? myslalam, ze jak juz to od razu wystapi

reklama
Moj nie byl szczepiony jeszcze a nagle z dnia na dzien zaczal byc marudny i przestal spac w dzien. Moze to ten skok rozwojowy albo przesilenie jesienne

Do góry