reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja też mam ten bujaczek od siositry.
I też się niestety bateria wylała I nie działają melodyjki ani wibracja.

Dordaw - nie świruj :wink:
jak nosimy nasze dzieci na rękach to sa w jeszcze gorszej pozycji, a nosimy je godzinami

mój synuś miał wczoraj najgorszą noc w życiu... :sad:
normalnie zasypiał od urodzenia między 21 a 22, karmienie o 2, a potem o 6 I spał jeszcze do 9 (wszystko mniej więcej +/- 1 godzina)
a wczoraj zasnął ok 22, ja się położyłam o północy, zdążyłam przysnąć a mały się obudził I płakał prawie do 2.... :sad: nie jakoś głośno, I lulany na rękach się uspokajał, ale ciągle musiałam z nim chodzić... potem zasnął na godzinę , a potem znów marudził.
na szczęście odespaliśmy od 10 do 13... bo inaczej byłoby ciężko.

Ja na noc daje bo kolo godz 16 wlacza jej sie codziennie taki glod ze je co chwila i po kapieli kolo 20 juz mam oproznione piersi kompletnie. Pomijajac fakt pustek to tez bola mnie cyce jak sa takie puste a ona ciagnie, bo to inne uczucie niz ciumkanie ala smoczek. Dzis udalo mi sie ja troche przed kapiela zapchac tym poczatkowym mlekiem z piersi, w nocy jak mialam twarde to 50 ml lekka reka odkapalo. Dzieki temu mm wypila mniej i chyba spi.
Dobrze byloby odciagac w tych dlugich przerwach nocnych. Moze komus to lepiej wyjdzie niz mi :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ech. No cóż. A kiedy planujecie rozszerzać dietę? Niby można od 4 msc ale teraz u tych fanatyczek przeczytałam, że od 6 miesiąca dopiero i nie wiem.

Ej te leżaczki coś trefne bo mój też wylana bateria i nie trzęsie się :) musze używać nogi[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Najnowsze zalecenia who mówią, że od 6msca. Ja będę czekać, nie spieszy mi się wcale do jeszcze bardziej brudnych ubranek, hahaha. Poza tym marchewką czy brokułem wcale się dziecko bardziej nie naje niż mlekiem, więc na początku to rzeczywiście tylko dodatek.

Mi też coś wnicy usypianie dłużej schodzi, często po karmieniu muszę znowu pueluchę zmienić, potem ululać trochę i półtora godziny potrafi tak zlecieć.

U mnie bez zmian 8 karmień na dobę, w miarę stałe godziny się robią. Ale z córką też pamiętam takie kryzysy, pewnie jeszcze wszystko przede mną, bo my dopiero 6 tygodni mamy. Dla pocieszenia powiem, że u mnie to było 2-3 dni i laktacja się normowała.

Ja moja zadko do lezaczka wkladam tez mam taki odkupiony, jeszcze wibracje działają:)
Ja chce zaczac rozszerzac diete tak po 5miesiacu bo piersia mam zamiar karmic max do 6mca wiec chcialabym zeby co nieco juz jadla jak ją odstawie.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mój już wykąpany i śpi :) U nas na razie zasypianie wieczorne idzie gładko. Wygląda to tak, że karmie go po 18:00, potem kąpanko, jeśli jadł mało przed kąpielą,np tylko z jednej piersi to potem daje mu drugą. Smok w pyszczek, odkładam do łóżeczka, odpalam szum w telefonie i tak sobie powoli zasypia. Czasem dłużej , czasem krócej, czasem się wierci, stęka i domaga się czyjejś obecnoci przy łóżeczku.Bardzo lubi smyranie po czółku ( polecam !) i wtedy juz odpływa...,
Ech. No cóż. A kiedy planujecie rozszerzać dietę? Niby można od 4 msc ale teraz u tych fanatyczek przeczytałam, że od 6 miesiąca dopiero i nie wiem.
No właśnie niby od 6 i byłam bardzo zdziwiona jak przy starszym synu, którego karmiłam tylko piersią, pediatra zaleciła rozszerzać już właśnie po 4 miesiącu. I tak też robiłam, tzn, dostawał wtedy dosłowie symboliczne ilosci jakis warzyw

reklama
Do góry