reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Mammy ja Cię pierniczki serio są jednorazowki? Pojęcia nie miałam a właśnie nie chciałam puszki całej kupować jak ma być takie samo spanie bo np ma taki kaprys to moje bobo , dzięki :D

No właśnie też bebilon słyszałam, że dobry. I gerber.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My dzisiaj po pierwszym szczepieniu 6w1. Mam nadzieję że będzie ok. Szczepionka w szpitalu przeciwko gruzlicy została małej za głęboko podana wiec będzie miała pewnie bliznę. Mam nadzieję, że nie taką jak ja. Mi po sczepieniu został keolid :/

Co do mleka to my używamy bebilonu i raczej jest ok. Starszej też tylko biebilon podawaliśmy tylko później.
A w sumie nie wiem jaka różnica jest miedzy bebiko a bebilonem. Są tej samej w sumie firmy tylko bebiko tańsze. Skład raczej taki sam jak kiedyś porównywaliśmy.

Mamakulka ja kupiłam wczoraj bebilon 1ar na ulewanie, cały dzien podawałam dzisiaj odesane mleko z cycka, choć ciezko! Nameczylam sie zeby uzbierać 100 na każde karmienie i mieszam z zageszczaczem i odzież nie ulewa! Przybrała przez dwa dni 100gram! I jeszcze walnęła mega ogromna kupę ze tak jak Paper miałam ciuchy osrane;-D wyleciało jej góra i dołem. Ale denerwuje sie przy butelce i uspokajam ja i podaje i tak kilka razy zanim wypije. Moze ta pogoda tak działa na nasze dzieci? Dziwne ze wszystkim tak fiksuja! Co do mm moja na nie nie zareagowała, dobrze miec w domu jakby co i cieszę sie ze bez problemu wypiła;) chrzestna Marceling pytała co chce dla małej i mowilam wlasnie ze nie mam leżaczka ale nie narzucałam jej jaki, jutro chrzciny i ciekawa jestem czy ten leżak sie u nas sprawdzi. Co do odkładania po karmieniu, ja nosze max 15min i nawet jak troche płacze odkładam i daje smoka, mijają 2-3 minuty mała sie uspokaja i zasypia wieczorem. W dzien trzeba ja zabawiać, ale jak sie zmęczy tez zaśnie;) mamakulka super sesja na Facebooku! Piękna zdjęcia ;-)

Moja jak bardzo głodna to wcina cyca, potem zaczyna już wariować to zabieram i już.
Ja synkowi szybko wprowadxalam pokarmy po 4 miesiącu bo przy piersi w 6, oczywiście karmiłam cycem, ale to mu smoczek namoczylam w zupie to w jakimś jogurciku, tak pomalutku poznawał nowe smaki.
Moja córcia też nam niespodziankę zrobiła wczoraj, pojechaliśmy do miasta a ona się tak osrala że musiałam lecieć do sklepu po ciuszki bo wpłynęło nogawkami. Nadawała się tylko do kapania ale musiałyśmy się ratować chusteczkami i w aucie przebierac;)

A jeżeli chodzi o mleko to przy synku uzywalismy enfamil ale to ok 9 miesiąca przeszliśmy na mm

Zaczęłam ćwiczyć :) :) :)

U mnie tez cos z tym jedzeniem jest kryzys. Mała tak je lapczliwie i mocno ciągnie ze mnie juz od tego piersi bolą. I jak mi sie budziła tylko raz w nocy tak co ok 5-6 godz. tak teraz co 2-3. Wlasnie wyssała mnie tak ze boli i co ja próbuje juz odstawić od piersi to wściekłość jak nie wiem a na smoczka to juz wogole reaguje agresywnie. Ratunku, chce uwolnić cycki od mojego ssaczka [emoji6]!!! Chce iśc spać !

Na tym moim Bebilonie Profutura jest napisane ze to jest mleko w przypadku gdy dziecko nie jest karmione piersia... Musze kupic nowe opakowanie i tez sie zastanawiam jakie.

Na hippie znalazlam napis ze mleko dedykowane dzieciom gdy nie sa karmione piersia lub w przypadku gdy sa dokarmiane.

Czy to ma jakies znaczenie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w szoku moja córa zjadła po 20, usnęła około 21.15-21.30 i obudziła się dopiero o 3.38. Eh, za godzinę pobudka szykowanie do wyjazdu, o 7 jedzenie i w drogę. O 10 na nauki przed chrzcielne, potem cały dzień gotowania na zmianę z karmieniem i przebieraniem, a jutro dopiero o 12.45 chrzest. Później goście i powrót do domu. Na samą myśl jestem zmęczona.

Mały spał 6 godzin i właśnie je i teraz czuje pierwszy raz od dawna, że faktycznie ściąga pokarm. Tyle, że produkcja marna jak tyle trzeba czekać.
Dziewczyny nie dałam mm bo bardzo walczylam o karmienie i przechodziłam przez okropne bóle to pierwsza sprawa. Druga taka, że tutaj większość Polek ma mm z Polski bo tutejsze jest podobno do dupy. Boję się trochę ryzykować, że źle przyjmie z jego tendencja do kolek. Mam jedno kupione ale na bazie krowiego mleka i to podobno nie za dobre. Nie znam się szczerze mówiąc, nigdy się w to nie wyczytałam bo myślałam, że nie będzie takiej potrzeby.

Co do odkładania po karmieniu, ja nosze max 15min i nawet jak troche płacze odkładam i daje smoka, mijają 2-3 minuty mała sie uspokaja i zasypia wieczorem. W dzien trzeba ja zabawiać, ale jak sie zmęczy tez zaśnie;) mamakulka super sesja na Facebooku! Piękna zdjęcia ;-)
My też tak robimy, dokładnie. :)

reklama
Nie wiedziałam , że to jest jakaś różnica. Myślałam, że po prpstu podam mu mm. A jak w przypadku dokarmiania podawanie Wit k i d? Boże jakie to wszystko trudne. Mały mi się budzi co godzinę. Wcześniej jak usnal o 19 to o 1 się budził na jedzenie a potem o 6 a teraz o 19 usnal i najpierw o 22 a potem już o chwila. Od 22 nie spał w sumie do 1 ale nie darł się tylko uznał, że sobie poharcuje. Fitness i opowiadanie mamie co mu leży na sercu ( głużenie :)) o 1 usnal i potem jak się budził to mąż go smoczkiem zatykal bo ja jakoś nie ogarnialam, normalnie słyszałam go ale nie mogłam wstać. I o 4 juz nie dało rady go zatkal bo się zaczął drzec jakbym go wrzątkiem oblala jak dałam smok. Teraz zjadł ale coś się kręci, na bank zaraz się obudzi. Pierdziele na noc mu musze dać bo zdechne . Na początku miałam kaca moralnego ale nie jestem robokopem nie poradzę nic. Trudno. Idę spać bo zaraz Wam zacznę pisać epopeje na temat moich odczuć związanych z kp i mm xD

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry