reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

@Basia7777 ja jestem po cc, ale ciagle czekam na okres lub cos podobnego..
@Kayah moj synek mial w piatek szczepienie, i jak narazie poza marudzeniem nic mu nie bylo, nawet sladow na udku nie ma :)

Kurcze martwe sie :( Antoni normalnie robil 1 kupke na dzien, czasem co 2 dni, a wczoraj zrobil kilka (bylo jej mniej, wiec jakby zsumowac wyszlaby jedna duza-taka jak zwykle), no i zauwazylam ze w kupce jest sluz... dzisiaj rano byla tez jedna ze sluzem.. przekopalam ksiazki i internety i ciagle nie wiem :( nie ma goraczki, je normalnie (mm), nic go nie boli, jest pogodny, wszystko jak zwykle, tylko ta kupka... miala ktoras podobnie? powinnam juz dzis isc do lekarza czy poczekac do jutra? nie chce byc nadgorliwa, ale tez nie chce czegos przeoczyc :( poradzcie..

reklama
Mój maluszek ma prawie 8tyg i dopiero gdzieś od tygodnia zaczyna się uśmiechać.

Moja teściowa niby nie jest zła ale czasem mnie wkurza,najbardziej tym ze wiecznie przykrywa mi Mateusza,owija w koce,kladzie na wysokich,puchatych poduszkach bo niby tak wygodnie i wiecznie ma do mnie pretensje ze czemu małemu nie ubieram podwojnych skarpet bo mu zimno...czasem odpuszczam a czasem już jej coś powiem. Tak jak ostatnio,na polu 20stopni a ta go ubrala w polarek,gruba czapkę,grube skarpety,zawinela w kocyk, wsadziła do wózka i przykryła grubsza kołderką,bo to przecież już jesień jest i tak trzeba....włos mi się zjezyl na głowie jak małego zobaczyłam.

A macie sposob na plesniawki...próbowałam aphtin, teraz mam nystantyne i jakos nie widzę poprawy, słyszałam ze sok z ostrezyny jest dobry do przemywania jezyczka ale nie wiem czy to byłby dobry pomysł a poza tym i tak nie mam

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny, widzę że temat tesciowych nadal gorący :p
Ja na razie na swoją nie mogę narzekać, gdyby nie ona to już dawno bym zapomniała co to ciepły posiłek.
Za to na mężu się zawiodłam, nic mi nie pomaga, musze z nim pogadać bo cierpliwość mi się wyczerpała...
Na dodatek Wiktor drugą nos budzi się po 3 i potem juz nie śpi, przysypia o 8 a potem to różnie. Budzicie swoje dzieci w dzień by lepiej spały w nocy? Czy dajecie im wolną rękę w porach spania?

Moj też w dzień ma raczej drzemki ale to raczej dzięki braciszkowi który nie da mu pospać. Ale w nocy tez szalu.ze spaniem nie ma. Budzi się co 2,3godz....
....dziś od 5 maly juz nie spal,wzięłam go do siebie i tak leżałam do 7 az moj wstal do pracy i pyta się mnie: a co to nie wyspalas sie dzisiaj....nosz kur..tak jakbym się co wieczór wysypiala...zabic to mało

basia ze mnie tez tak po tygodniu przerwy krew chlusnela i brzuch mnie bolal bylam pewna, ze okres ale to tak jednorazowo polecialo, wyszukalam w necie, ze to normalne

Mój maluszek ma prawie 8tyg i dopiero gdzieś od tygodnia zaczyna się uśmiechać.

Moja teściowa niby nie jest zła ale czasem mnie wkurza,najbardziej tym ze wiecznie przykrywa mi Mateusza,owija w koce,kladzie na wysokich,puchatych poduszkach bo niby tak wygodnie i wiecznie ma do mnie pretensje ze czemu małemu nie ubieram podwojnych skarpet bo mu zimno...czasem odpuszczam a czasem już jej coś powiem. Tak jak ostatnio,na polu 20stopni a ta go ubrala w polarek,gruba czapkę,grube skarpety,zawinela w kocyk, wsadziła do wózka i przykryła grubsza kołderką,bo to przecież już jesień jest i tak trzeba....włos mi się zjezyl na głowie jak małego zobaczyłam.

A macie sposob na plesniawki...próbowałam aphtin, teraz mam nystantyne i jakos nie widzę poprawy, słyszałam ze sok z ostrezyny jest dobry do przemywania jezyczka ale nie wiem czy to byłby dobry pomysł a poza tym i tak nie mam

Mi położna powiedziała, ze można stosować laktoferyne. Taki proszek, którym można posmarowac zmiany, dla starszych dzieci można zrobić w formie do picia. Podobno super dziala i ma pewno nie zaszkodzi.

A my jutro idziemy na szczepienie wybralismy z mezem 5w1 ze wzgledu na to ze corke tez tak szczepilismy i wiemy co to za szczepionka a wy jak szczepicie

U mnie tez w 5 tygodniu pologu pojawilo sie plamienie na 3 dni a teraz czekam na okres:-)

Dziewczyny, korzystając z wolnej chwili (nareszcie) po dopełnieniu obowiązków domowych zaspamowałam zdjęciami na e mailu ;) Przy okazji jeszcze raz pooglądałam wszystkie cudne dzieciaczki :-) :) Wy takie ogarnięte na tych zdjęciach a ja nadal wyglądam jak kupka nieszczęścia :hmm: Kiedy Wy macie czas pomalować paznokcie?? :laugh2: Ja się boję że jak zacznę to mały akurat się obudzi, na razie odważyłam się tylko na paznokcie u stóp bo wiem że ich nie zmarnuję :p

Kayah chyba będę szczepić ale nie kombajny 90w1 tylko wg kalendarza i to i tak z ciężkim sercem.

Ja nie budzę dziecka bo nawet jak śpi mi do 18.30 o 19 go wykąpie to 20 max i i tak już kima. :)

Kurde jak piszecie o tesciowej to mi się przypomina moja ale mam spokój na długi czas. Sasasasa[emoji14]
Sierpniowka a zdradzisz co się między Wami stało?

Mój mąż dzisiaj ani razu się nie obudził jak młody w nocy się wydarl na karmienie. O 10 się przebudzil i mówi a dasz mi się wyspać ??? Ja se myślę no chopie czyś ty oglupial? Tys się nie wyspal? Ale przelknelam. Teraz siedzę w kiblu i udaje że robię kupę xD a tak naprawdę pisze do Was[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry