reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny tym w dwupaku zycze duzo cierpliwosci i szybkiego rozwiazania :-)
Kuba jest ogolnie grzeczny w dzien ma godziny czowania tzn zabawy z nami i troche oszukiwania rodziców:-) placze zeby go wziasc na rece cwaniaczek:-) w nocy ogolnie ok jedyne co zauważyłam ze po witaminie k+d ma delikatny problem z kupa musi sie wiecej naprezac czy wasze dzieci tez tak maja ?

Edit.
Aniolkowa co tam u was slychac ??
Happymum i happymama a u was co tam slychac ?? Dajcie znac dziewczyny jak sobie radzicie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie tez upal ciezko spac, mala w nocy pelen przekroj mozliwosci - bolal brzuszek, poszla kupa, obsikala sie przy przewijaniu, obrzygala mnie i pol lozka no i odkryla jak megaglosno krzyczec wiec korzysta z kazdej okazji, jest super :D

musze skrocic paznokcie bo juz drapie niechcacy mala, jestesmy na nogach juz 4h narazie udalo mi sie nozyczki z lazienki przyniesc [emoji23]

mamakulka czyli te pampersa odpazyly w koncu?

dziewczyny ciezarowki na pocieszenie powiem, ze chocby najbardziej dotkliwa koncowka zaraz sie zapomina ;p

Papercut to są właśnie uroki karmienia piersią ;-) po prostu chce mieć w ustach cycka bo tak najlepiej.
Dlatego u mnie butla nawet z moim mlekiem a cyc od czasu do czasu... Z synem to przerabialam i ciągle na cycu wisiał..
Teraz jednak aż takiej bliskości nie chce hehe

Nie wiem co odparzylo. Mój mąż mówi ze to przez to ze zamiast nivea posmarowalam mu bambino kilka razy.

Magda u nas tez rowerek odparzony hehe niezła nazwa. Juz na szczęście schodzi. Ale te nasze chłopaki delikatne[emoji14]

Mi jest miło go karmić ale też smoczek sobie zrobił dziad. A smoczka zwykłego nie chce.

No i martwię się trochę bo dalej ma zoltaczke. Dzwoniła nasza pediatra ze poziom 11 ale nie ma dolegliwości to mamy się nie bać. Je i tyje , wyproznia się i jest żywy wiec mamy obserwować i 6.09 na kontrolę przyjść. Od wczoraj dużo siusia wiec mam nadzieje, że wyplukuje.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co odparzylo. Mój mąż mówi ze to przez to ze zamiast nivea posmarowalam mu bambino kilka razy.

Magda u nas tez rowerek odparzony hehe niezła nazwa. Juz na szczęście schodzi. Ale te nasze chłopaki delikatne[emoji14]

Mi jest miło go karmić ale też smoczek sobie zrobił dziad. A smoczka zwykłego nie chce.

No i martwię się trochę bo dalej ma zoltaczke. Dzwoniła nasza pediatra ze poziom 11 ale nie ma dolegliwości to mamy się nie bać. Je i tyje , wyproznia się i jest żywy wiec mamy obserwować i 6.09 na kontrolę przyjść. Od wczoraj dużo siusia wiec mam nadzieje, że wyplukuje.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Moja też nadal zolta a przecież już miesiąc skończyła.
Zastanawiam się dlaczego nikt mi na pobranie krwi nie każe iść.
Wy sprawdzaliscie poziom bilirubiny z krwi?

U nas też ciężka noc. Nawet nie chce myśleć ile razy dzisiaj wstawalam. Cały czas się prezyl,puszczał baki i po chwili zasypial. I tak wkoło.

Nam pępek odpadl dość szybko, używałam tylko octaniseptu.
Ale ze starszym mieliśmy problemy,miał grubą pepowine. Teraz ma brzydki,dość wypukły pepek, jakby miał przepulkine...także lepiej poświęcić trochę czasu i zadbac o pepuszek maleństwa.

Czy któraś z was używa pieluszek z Lidla. Nigdy nie miałam,a nie wiem czy warto. Teraz używamy dady, według mnie sa ok.
A masc z ziajki,taka z barankiem. Super jest,tania a dobra

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Babina, ja mialam 1 paczke pieluszek z lidla tych toujours i szczerze nie polecam :/ sztywne, nie przepuszczaja powietrza, roznica miedzy nimi a papers premium care kolosalna. Dady w miare ok, ale i tak wole pampersa.
My tez mialysmy ciezko noc, Michasia od 1 do 5.00 grasowala, non stop cyc... az spila wszysto co naprodukowalam. W dzien tyle nie je, powisi okolo 1h i ok a w nocy to łakomczuch ma maxa. A ja wygladam jak wampir po tej nocy ;)
Dzisiaj konczy 2 tygodnie i kikut jeszce sie trzyma, psikam octeniseptem i patyczkien do uszu wyciekam naokolo do sucha, to co wytre to w takim zolto-brazowym kolorze, jest ok ?
Peper, mi brzuch zostal i na plecach faldy, a zawsze mialam takie ladne plecy ;) a i dorobilam sie kilku rozstepow, ale tylko z lewej strony, jakos tak smiesznie :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry